10:10 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1194)
0 03
Βρείτε μας

«Με βάση το σχεδιασμό μέχρι το τέλος Ιουνίου θα έχουν φτάσει στη χώρα μας 25 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου κατά του κορονοϊού» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Στα επόμενα στάδια της επιχείρησης «Ελευθερία» που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού, αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3, το πρωί της Τρίτης.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί έφτασαν στην Ελλάδα 83.850 νέες δόσεις του εμβολίου της Pfizer-BioNTech.

«Θα έχουμε παραλάβει 429 χιλιάδες εμβόλια της Pfizer μέχρι το τέλος Ιανουαρίου» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Όπως υπογράμμισε, ακολουθούν οι εγκρίσεις και για άλλες φαρμακοβιομηχανίες, και μέσα στο Φεβρουάριο θα έχουμε ικανό αριθμό εμβολίων.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, με βάση το σχεδιασμό μέχρι το τέλος Ιουνίου θα έχουν φτάσει στη χώρα μας 25 εκατομμύρια δόσεις, ώστε να εμβολιαστεί το σύνολο του πληθυσμού, εφόσον το επιθυμεί.

Για την κριτική της αντιπολίτευσης για τη ροή των εμβολίων, δήλωσε πως «υπάρχουν αλλά θέματα για κριτική και δεν προσφέρονται για αυτό τα ζητήματα δημοσίας υγείας».

Όπως είπε, πρόκειται για ζήτημα παραγωγής από τις εταιρείες, και επανέλαβε ότι την έγκριση δίνουν οι αρμόδιοι οργανισμοί και στην Ευρωπαϊκή Ένωση όλα τα κράτη-μέλη παίρνουν εμβόλια που αναλογούν με βάση τον πληθυσμό τους.

Σημείωσε ότι ο εμβολιασμός δεν είναι μόνο μέτρο αυτοπροστασίας, αλλά κίνηση αλληλεγγύης, και τόνισε ότι το σημαντικό δεν είναι η υποχρεωτικότητα του εμβολίου αλλά τα κίνητρα. Εξήγησε ότι μόλις χορηγηθεί και η δεύτερη δόση, θα δίνεται πιστοποιητικό το οποίο θα είναι και στα αγγλικά.

Για το άνοιγμα των σχολείων, δήλωσε ότι σήμερα, Τρίτη, ξεκινάει η πρώτη συζήτηση, υπογραμμίζοντας ότι στόχος είναι να ανοίξουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων. Παρέπεμψε πάντως στη συζήτηση στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων για το αν θα ανοίξουν ταυτόχρονα στις 8 Ιανουαρίου, ή σταδιακά. Όπως είπε, αυτό που έχει σημασία είναι να μην αυξηθεί η κινητικότητα όταν ανοίξουν τα σχολεία.

Παράλληλα, δήλωσε επιφυλακτικός για το άνοιγμα της αγοράς, σχολιάζοντας ότι η σχετική συζήτηση στην επιτροπή για γίνει την άλλη εβδομάδα. 

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1194)
Tags:
COVID-19, πανδημία, Pfizer, κορονοϊός, εμβόλιο, Στέλιος Πέτσας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK