15:56 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

«Η Ελλάδα θα λάβει τις δόσεις που τις αντιστοιχούν με βάση τον πληθυσμό της, όπως και οι άλλες χώρες της Ε.Ε.», ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Άμεση και καυστική ήταν η απάντηση του Στέλιου Πέτσα στην επίθεση που εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή τον εμβολιασμό στην Ελλάδα.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με ανάρτησή του στο Facebook, χαρακτήρισε «επιτελικό ρουσφέτι» και όχι συμβολική κίνηση τις «ουρές υπουργών και γενικών γραμματέων», οι οποίοι ήθελαν να βγάλουν μια… selfie με το εμβόλιο».

«Ξέρουμε ότι ο κ. Τσίπρας έχει αλλεργία στην αλήθεια και στις θετικές ειδήσεις», τονίζει από την πλευρά του ο κ. Πέτσας, συμπληρώνοντας:

«"Ο κ. Μητσοτάκης πουλάει ελπίδα, λέγοντας δήθεν ότι έχει εξασφαλίσει -και μάλιστα δωρεάν- ένα εμβόλιο που δεν έχει ακόμα ανακαλυφθεί", δήλωνε στις 2 Νοεμβρίου 2020. Χθες κ. Τσίπρας εμβολιάστηκε λοιπόν από ένα εμβόλιο που ούτε έχει ανακαλυφθεί, ούτε έχει εξασφαλιστεί... Θα ήταν για γέλια, αν δεν επρόκειτο για την προστασία της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής».

Παράλληλα, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, αφού σημειώνει πως: «η έλευση του εμβολίου είναι κατάκτηση της επιστήμης που προσφέρει ελπίδα σε όλη την ανθρωπότητα. Ο εμβολιασμός είναι ένα μεγάλο εθνικό εγχείρημα στο οποίο δεν χωρά η μικροκομματική μιζέρια, καθιστά σαφές πως «η Ελλάδα θα λάβει τις δόσεις που τις αντιστοιχούν με βάση τον πληθυσμό της, όπως και οι άλλες χώρες της Ε.Ε.».

Συγκεκριμένα, «μέχρι το τέλος Ιανουαρίου θα λάβουμε 429.000 δόσεις και θα εμβολιαστούν περίπου 215.000 συμπολίτες μας. Ανάμεσά τους και 126 πρόσωπα της πρώτης γραμμής, απολύτως κρίσιμα για τη λειτουργία της Κυβέρνησης και τη συνέχεια του Κράτους».

«Τον ενοχλεί αυτό τον κ. Τσίπρα, γιατί επενδύει στην καταστροφή», υπογραμμίζει.

«Κανένας από την κυβέρνηση δεν είπε ποτέ ότι στα τέλη Δεκεμβρίου θα έρθουν 2 εκατομμύρια εμβόλια. Αυτό που λέχθηκε -και προσποιείται ότι δεν άκουσε ο κ. Τσίπρας- είναι ότι ο κρατικός μηχανισμός και οι υγειονομικές υπηρεσίες έχουν τη δυνατότητα, με βάση τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και τα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα, να εμβολιάζουν 2 εκατομμύρια συμπολίτες μας τον μήνα», συνεχίζει ο κ. Πέτσας.

Και καταλήγει: «Αφήνουμε πίσω στον μικρόκοσμό του τον κ. Τσίπρα. Άλλωστε, εμβόλιο για τον κορονοϊό έκανε, όχι για τον λαϊκισμό», δίνοντας το σύνθημα ότι «η Ελλάδα προχωράει μπροστά και με σχέδιο, ομοψυχία και αποφασιστικότητα θα κερδίσει και αυτή τη μάχη».

Tags:
ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Δημοκρατία, εμβόλια, εμβόλιο, COVID-19, κορονοϊός, Αλέξης Τσίπρας, Στέλιος Πέτσας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK