01:03 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1081)
0 01
Βρείτε μας

Ως «πρώτη προτεραιότητα» χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, το άνοιγμα των σχολείων.

Νέες συζητήσεις μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας και των ειδικών θα γίνουν σήμερα και τις επόμενες μέρες με θέμα το άνοιγμα των σχολείων, ενημέρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Σε πρωινή του συνέντευξη στην ΕΡΤ, ο κ. Πέτσας επανέλαβε πως το άνοιγμα των σχολείων αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση, που θα ήθελε άνοιγμα όλων των βαθμίδων και όχι μεμονωμένες αποφάσεις.

«Έχουμε ξεκινήσει συζητήσεις για τα σχολεία. Είναι πρώτη προτεραιότητα. Θέλουμε να ανοίξουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων» είπε ο ίδιος.

Αφού αναφέρθηκε στις συζητήσεις που είχε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, με τα μέλη της Επιτροπής των Εμπειρογνομών, τόνισε πως «σύντομα θα είμαστε σε θέση να πούμε εάν θα ανοίξουν στις 8 (σ.σ. αυτή την ημερομηνία ανέφερε ο δημοσιογράφος) ή θα υπάρξει κάποια διαφοροποίηση».

«Πρόθεσή μας είναι να ανοίξουν όλα» είπε και τόνισε πως δεν μπορεί να προχωρήσει σε ανακοινώσεις σε αυτή τη φάση.

Οι τελικές αποφάσεις, όπως τόνισε, θα ληφθούν μετά από οριστική εισήγηση των ειδικών.

«Τριχασμένοι» οι ειδικοί

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε το Mega σχετικά με τις χθεσινές συζητήσεις, οι ειδικοί έχουν χωριστεί σε τρεις ομάδες όσον αφορά στο άνοιγμα των σχολείων.

Κάποιοι εξ αυτών υποστηρίζουν ότι τα σχολεία δεν πρέπει να ανοίξουν, κάποιοι άλλοι τίθενται υπέρ ενός σταδιακού ανοίγματος (να ανοίξουν τα δημοτικά και εν συνεχεία, μετά από 15 ημέρες, τα γυμνάσια και τα λύκεια), ενώ υπάρχει και μία τρίτη ομάδα που υποστηρίζει ότι όλα τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν στις 8 ή στις 11 Ιανουαρίου. 

Πληροφορίες του ΑΠΕ, ωστόσο, αναφέρουν πως η πλειονότητά τους τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος των σχολείων στις 8 Ιανουαρίου.

Θέμα:
Lockdown (1081)
Tags:
Νίκη Κεραμέως, Στέλιος Πέτσας, άνοιγμα σχολείων, σχολεία, σχολείο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK