05:35 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
0 02
Βρείτε μας

Το ευχαριστώ του πρωθυπουργού στους άνδρες του Λιμενικού, του Πολεμικού Ναυτικού και της Αστυνομίας για την προσφορά τους στη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων της χώρας.

Τα στελέχη του Λιμενικού, του Πολεμικού Ναυτικού και της Ελληνικής Αστυνομίας ευχαρίστησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, για την προσφορά τους στη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων της χώρας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Λέσβο.

Ο πρωθυπουργός ανέβηκε στα σκάφη του Λιμενικού στο λιμάνι της Μυτιλήνης, επικοινώνησε μέσω ασυρμάτου με το πλήρωμα σκάφους που εκτελούσε περιπολία, επισκέφθηκε έναν από τους κινητούς σταθμούς επιτήρησης των θαλάσσιων συνόρων της ΕΛΑΣ και μίλησε για το συμβολισμό της σημερινής του επίσκεψης.

«Είχα συνομιλήσει με τον Αρχηγό του Λιμενικού τον κ. Κλιάρη και του είπα ότι θέλω να βρεθώ πριν το γύρισμα του χρόνου εδώ στη Μυτιλήνη, προσωπικά, να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Και να ξέρετε ότι απολαμβάνετε όχι μόνο της εκτίμησής μας αλλά και της έμπρακτης στήριξης. Και αυτό είναι κάτι το οποίο βλέπετε και θα το δείτε και στην πορεία, στις δυνατότητες που έχετε να κάνετε καλύτερα τη δουλειά σας, στα περισσότερα μέσα τα οποία προσθέτει συνέχεια το Λιμενικό σε σκάφη όλων των ειδών, στην ενίσχυση σε ανθρώπινους πόρους» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ενώ έκανε ειδική αναφορά στο Εθνικό Σύστημα Ολοκληρωμένης Επιτήρησης (ΕΣΟΘΕ) των θαλάσσιων συνόρων μας, το οποίο, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «θα μας δώσει τη δυνατότητα να έχουμε 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο, μία πλήρη εικόνα του τι συμβαίνει στα θαλάσσια σύνορα μας, ώστε να μπορούμε να παρεμβαίνουμε γρήγορα και αποτελεσματικά». 

«Οι γυναίκες και οι άνδρες του Λιμενικού μας κάνουν όλες και όλους εξαιρετικά υπερήφανους. Οπότε εκ μέρους όλων των Ελλήνων, όλων των Ελληνίδων, στο πρόσωπό σας Αρχηγέ, σε όλες τις γυναίκες, σε όλους τους άνδρες του Λιμενικού Σώματος, ένα πολύ-πολύ μεγάλο ευχαριστώ και να έχουμε μία καλή χρονιά, καλύτερη από αυτήν που μας αφήνει» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, απευθυνόμενους στα στελέχη του Λιμενικού.

«Το 2020, φυλάξαμε τα σύνορά μας στον Έβρο, φυλάξουμε τα σύνορά μας στη θάλασσα. Το Λιμενικό, σε αγαστή συνεργασία με το Πολεμικό Ναυτικό, με τις Ένοπλες Δυνάμεις, επιτελέσαμε το καθήκον μας. Και βέβαια αυτό αποτυπώνεται και στους αριθμούς, με τις αφίξεις παράνομων μεταναστών, να έχουν μειωθεί άνω του 80% μέσα στο 2020 και ουσιαστικά τα νησιά μας έχουν αποσυμφορηθεί από το μεγάλο πρόβλημα το οποίο αντιμετώπιζαν πριν από ένα χρόνο επισήμανε ο πρωθυπουργός από την κανονιοφόρο «Κάσος» του Πολεμικού Ναυτικού.
Tags:
Λιμενικό Σώμα, Λέσβος, Παραμονή Πρωτοχρονιάς, lockdown, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK