09:48 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
0 03
Βρείτε μας

Σε τρεις ομάδες θα πραγματοποιηθεί σήμερα, ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Προσαρμοσμένη στα μέτρα κατά της πανδημίας του κορονοϊού θα είναι η σημερινή ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης, μετά τον χθεσινό ανασχηματισμό που αποφάσισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ανακοίνωσε ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης.

Έτσι λοιπόν, η ορκωμοσία θα πραγματοποιηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, σε τρεις δόσεις. Στις 11:00, στις 11:45 και στις 12:30.

Οι αλλαγές στην κυβέρνηση

Δύο ηχηρές αποχωρήσεις, μετακίνηση πρωτοκλασάτων υπουργών σε άλλα χαρτοφυλάκια και είσοδο νέων προσώπων στο υπουργικό συμβούλιο, έφερε ο κυβερνητικός ανασχηματισμός.

Όπως ανακοινώθηκε λοιπόν, εκτός κυβέρνησης είναι πλέον ο μέχρι πρότινος υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος και ο πρώην, πλέον, υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος προτείνεται για κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

Τη θέση του κ. Θεοδωρικάκου στο Υπουργείο Εσωτερικών παίρνει ο Μάκης Βορίδης, ενώ του κ. Βρούτση ο Κωστής Χατζηδάκης. Τους οποίους αντικαθιστούν στα Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος οι Σπήλιος Λιβανός και Κώστας Σκρέκας.

Κυβερνητικός εκπρόσωπος αναλαμβάνει ο Χρήστος Ταραντίλης, στη θέση του Στέλιου Πέτσα, που μετακινείται στο Υπουργείο Εσωτερικών ως αναπληρωτής υπουργός. 

Η μέχρι πρότινος υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη αναλαμβάνει υφυπουργός Τουρισμού, ενώ ο έως σήμερα υφυπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος αναλαμβάνει υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ στον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, που παραμένει στη θέση του.

Επίσης, ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης αναβαθμίζεται σε αναπληρωτή υπουργό Υγείας.

Τα νέα πρόσωπα

Νέα πρόσωπα στην κυβέρνηση εκτός από τον κ. Λιβανό, είναι οι υφυπουργοί:

  • Παιδείας: Ζέττα Μακρή και Άγγελος Συρίγος
  • Εργασίας: Μαρία Συρεγγέλα
  • Περιβάλλοντος: Γιώργος Αμυράς
  • Πολιτισμού: Νικόλας Γιατρομανωλάκης
  • Δικαιοσύνης: Γιώργος Κώτσηρας
  • Εσωτερικών (με αρμοδιότητα Μακεδονίας-Θράκης): Σταύρος Καλαφάτης

Επίσης, οι υφυπουργοί:

  • Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Γιώργος Στύλιος
  • Ναυτιλίας: Κώστας Κατσαφάδος
  • Αγροτικής Ανάπτυξης: Γιάννης Οικονόμου
  • Και Μετανάστευσης και Ασύλου: Σοφία Βούλτεψη

Οι αποχωρήσεις υφυπουργών

Παράλληλα, από την κυβέρνηση αποχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Γιώργος Κουμουτσάκος, καθώς και οι υφυπουργοί:

Παιδείας Βασίλης Διγαλάκης, Περιβάλλοντος Δημήτρης Οικονόμου, Τουρισμού Μάνος Κόνσολας, Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γρηγόρης Ζαριφόπουλος και Εσωτερικών Θεόδωρος Καράογλου (με αρμοδιότητα Μακεδονίας-Θράκης). 

Tags:
Προεδρικό Μέγαρο, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, Κυβέρνηση, ανασχηματισμός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK