23:58 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1118)
0 26
Βρείτε μας

«Οι εμβολιασμοί των υγειονομικών προχωρούν σε υψηλούς ρυθμούς» δήλωσε ο υπουργός Υγείας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας».

Σε υψηλούς ρυθμούς προχωρούν οι εμβολιασμοί των υγειονομικών που ξεκίνησαν στα δημόσια νοσοκομεία χθες, Δευτέρα, και σήμερα εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τους 5.000, όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του σήμερα, Τρίτη, στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας».

Στο συγκεκριμένο νοσοκομείο εμβολιάστηκαν χθες 150 γιατροί και νοσηλευτές, ενώ μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται ότι θα έχει ξεπεραστεί ο στόχος των 620 εμβολιασμών.

Ο υπουργός Υγείας συνεχάρη τη Διοίκηση και το προσωπικό του νοσοκομείου τόσο για την άψογη οργάνωση του εμβολιαστικού κέντρου όσο και για τα πολύ υψηλά ποσοστά δήλωσης συμμετοχής για τους εμβολιασμούς.

«Καταλαβαίνετε ότι σε ένα τέτοιο νοσοκομείο ειδικής υφής, είναι ακόμα πιο σημαντικό να εμβολιαστεί το προσωπικό, για να προστατεύσουμε σε ακόμα πιο υψηλό επίπεδο τους ασθενείς» τόνισε ο κ. Κικίλιας.

Όπως υπογράμμισε, «παρά την COVID-19 και την τεράστια πίεση που δέχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας, τα ογκολογικά μας νοσοκομεία λειτουργούν κανονικά, φροντίζουμε τον κόσμο και μάλιστα βλέπω ότι οι εργαζόμενοι εδώ λειτουργούν με ιδιαίτερη αγάπη και συναίσθηση της ευθύνης».

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια, «ο προγραμματισμός του εμβολιασμού προχωρά κανονικά και εμείς καθημερινά θα βελτιωνόμαστε. Είναι μια ευκαιρία να μπορούμε να βλέπουμε επιτόπου πώς κυλάει το πρόγραμμα και να αναβαθμίζουμε συνέχεια τις υπηρεσίες μας, έτσι ώστε να μπορέσουμε να εμβολιάσουμε στο συντομότερο χρονικό διάστημα όσο πιο πολλούς υγειονομικούς -και μετά και άλλους συμπολίτες μας». 

Επισήμανε επίσης, πως προχωρά ο εμβολιασμός από τις κινητές ομάδες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας των φιλοξενουμένων σε γηροκομεία και κλειστές δομές φροντίδας.

«Έτσι θα προχωρήσουμε βήμα-βήμα. Για μία ακόμα φορά να συστήσω υπομονή, όχι πολλά λόγια, μελέτη του προγραμματισμού που ξεδιπλώνεται και προσπάθεια μόνιμα να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας» σχολίασε χαρακτηριστικά.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1118)
Tags:
COVID-19, πανδημία, Υπουργείο Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κορονοϊός, εμβόλιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK