15:49 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1181)
0 17
Βρείτε μας

Την ικανοποίησή του από την πορεία των εμβολιασμών αλλά και την αισιοδοξία του για τη συνέχεια που έπεται, εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Την ανάγκη τήρησης των χρονοδιαγραμμάτων για την απρόσκοπτη συνέχιση του σχεδίου «Ελευθερία» για τον εμβολιασμό του ελληνικού πληθυσμού κατά της COVID-19, επεσήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που βρέθηκε σε σύσκεψη στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Μάλιστα, σημείωσε πως από τις 20 Ιανουαρίου θα αρχίσει ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού, ξεκινώντας με τις πιο ευπαθείς ομάδες, τους πολίτες άνω των 85 σύμφωνα με την προτεραιοποίηση της Επιτροπής.

Επίσης, τόνισε ότι από τις 11 Ιανουαρίου θα ανοίξει και η πλατφόρμα για τα ραντεβού και χαρακτήρισε σημαντικό «να εγγράψουμε όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας στην άυλη συνταγογράφηση, διότι θα ενημερώνονται αυτόματα με μήνυμα για το ραντεβού τους».

Σύμφωνα με τον ίδιο, εμβολιάζονται περίπου 5.000 συμπολίτες μας την ημέρα και πιστεύει πως θα τηρηθεί ο προγραμματισμός που ορίστηκε από Επιτροπή Εμβολιασμών.

Δεν παρέλειψε μάλιστα να προειδοποιήσει πως «έχουμε δύσκολους μήνες μπροστά μας», με την κυβέρνηση να έχει πλήρη γνώση των δεδομένων.

«Γνωρίζουμε ότι δεν πρόκειται να χτίσουμε "τείχος" ανοσίας από τη μια στιγμή στην άλλη. Θα χρειαστεί χρόνος προκειμένου να εμβολιάσουμε ένα σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού μας. Και επίσης γνωρίζουμε ότι μέχρι να συμβεί αυτό, θα πρέπει να τηρούμε πολύ προσεκτικά τα μέτρα, όπως μας τα υποδεικνύουν οι ειδικοί» είπε ο πρωθυπουργός.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, «είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία» και τόνισε ότι άλλες ευρωπαϊκές χώρες, «πολύ μεγαλύτερες από εμάς, έχουν κάνει πολύ λιγότερους εμβολιασμούς, αλλά προφανώς όσο πιο γρήγορα μπορούμε να εμβολιάζουμε τον πληθυσμό μας τόσο πιο γρήγορα θα χτίσουμε και το "τείχος" ανοσίας».

«Είμαστε ικανοποιημένοι από την πρόοδο των εμβολιασμών. Είναι ένα απαιτητικό project το οποίο χρειάζεται ομαδική δουλειά για να ξεπεραστούν τα εμπόδια. Η Ελλάδα τα έχει πολύ καλύτερα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες» πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 16.635 εμβολιασμοί, ενώ ο στόχος των 5.000 υγειονομικών ανά ημέρα, σήμερα ξεπεράστηκε, καθώς εμβολιάστηκαν πάνω από 6.000.

Πώς εξελίσσεται ο εμβολιασμός του ελληνικού πληθυσμού
© Φωτογραφία : emvolio.gov.gr/vaccinationtracker
Πώς εξελίσσεται ο εμβολιασμός του ελληνικού πληθυσμού

Συγκεκριμένα όπως προκύπτει από την online πλατφόρμα emvolio.gov.gr, μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 16.233 εμβολιασμοί στη χώρα, με τους 5.415 να έχουν γίνει στον κεντρικό τομέα της Αθήνας και τους 2.621 στη Θεσσαλονίκη.

Eπίσης, 1.300 εμβολιασμοί έχουν πραγματοποιηθεί στον βόρειο τομέα Αθηνών, 1.213 στην Αχαΐα και 917 στη Λάρισα.

Έπονται τα Ιωάννινα με 903 εμβολιασμούς, ο δυτικός τομέας Αθηνών με 654, η Ανατολική Αττική με 502, η Δυτική Αττική με 336, ο Πειραιάς με 309, τα Χανιά με 295, η Καρδίτσα με 240, το Ηράκλειο με 231, η Κοζάνη με 228, η Πέλλα με 202 και τα Τρίκαλα με 200.

Οι εμβολιασμοί ανά Περιφερειακή Ενότητα
© Φωτογραφία : emvolio.gov.gr/vaccinationtracker
Οι εμβολιασμοί ανά Περιφερειακή Ενότητα

 

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1181)
Tags:
COVID-19, κορονοϊός, Κυριάκος Μητσοτάκης, εμβολιασμός, εμβόλιο, εμβόλια
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK