12:27 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (2453)
0 13
Βρείτε μας

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, λόγω της δυναμικότητας του φαινομένου.

Ανοιχτό ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων, ακόμα και αιφνιδιαστικά άφησε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, καθώς η δυναμικότητα του φαινομένου αλλάζει ταχύτατα τα δεδομένα.

«Δεν μπορείς να αποκλείσεις οποιοδήποτε μέτρο. Αν χρειαστεί να προχωρήσουμε εκ νέου σε απαγόρευση των δραστηριοτήτων, θα πράξουμε εάν είναι αναγκαίο» σημείωσε ο κ. Γεραπετρίτης.

Στο πλαίσιο αυτό σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα προβεί στις απαραίτητες εκείνες πράξεις ώστε «να διασφαλίσει τη δημόσια υγεία», ενώ όσον αφορά την εκκλησία τόνισε ότι «θα πρέπει να διατηρήσει την καλή παράσταση που έχει απέναντι στο ποίμνιο». Όπως υπογράμμισε, «είμαστε στην ίδια πλευρά και όλοι μαζί πρέπει να ξεπεράσουμε την κρίση». Παράλληλα, σημείωσε πως ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον αρχιεπίσκοπο υπάρχει σχέση αμοιβαίου σεβασμού και αλληλοκατανόησης ενώ έχουν και διαρκή επικοινωνία.

Σε ό,τι αφορά τη χθεσινή «απόκλιση» της εκκλησίας μπροστά στην απόφαση της κυβέρνησης να μείνουν κλειστοί για τους πιστούς οι ναοί την ημέρα των Θεοφανείων, σημείωσε ότι οι ρόλοι κράτους και εκκλησίας είναι πολύ διακριτοί

Επιπλέον, σχετικά με τα σχολεία και το ενδεχόμενο άνοιγμά τους, ο υπουργός εξήγησε ότι η κυβέρνηση ήθελε να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης. Παρά ταύτα, η επιτροπή των ειδικών έκρινε ότι δεν βρισκόμαστε σε αυτό το στάδιο, προτείνοντας ένα σταδιακό άνοιγμα με σκοπό την αξιολόγηση των δεδομένων.

Για το λιανικό εμπόριο σχολίασε ότι η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να λειτουργήσει με τον τρόπο της παράδοσης εκτός (click away), από την ερχόμενη Δεύτερα, ωστόσο αυτό θα το κρίνει η επιτροπή που συνεδριάζει τις επόμενες ώρες.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (2453)
Tags:
κρούσματα, COVID-19, μέτρα προστασίας, κορονοϊός, Γιώργος Γεραπετρίτης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK