01:21 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1140)
0 03
Βρείτε μας

Η Επιτροπή θα αξιολογήσει τα επιδημιολογικά δεδομένα και θα κάνει τις εισηγήσεις της στην κυβέρνηση ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων.

Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη μίλησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ για το ενδεχόμενο ανοίγματος των σχολείων σημειώνοντας ότι «δεν υπάρχουν βεβαιότητες».

Στο πλαίσιο αυτό, ισχυρίστηκε ότι η επιτροπή των ειδικών θα επεξεργαστεί τα επιδημιολογικά δεδομένα και θα προβεί στις ανάλογες εισηγήσεις στην κυβέρνηση ώστε «να λάβει τις αποφάσεις της».

«Η πανδημία είναι ένα φαινόμενο που εξελίσσεται δυναμικά. Όπως δεν είναι γραμμική η εξέλιξή της, δεν είναι γραμμικές και οι αποφάσεις. Όλα εξαρτώνται από τα επιδημιολογικά δεδομένα» είπε χαρακτηριστικά η κα Πελώνη.

Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, σημείωσε ότι τόσο το άνοιγμα των σχολείων όσο και η επαναλειτουργία με κάποιον τρόπο του λιανεμπορίου αποτελούν προτεραιότητα για την κυβέρνηση. Παρά ταύτα, οι όποιες αποφάσεις θα παρθούν με γνώμονα τα επιδημιολογικά στοιχεία καθώς και τις εισηγήσεις των επιστημόνων.

Γεραπετρίτης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων

Ανοιχτό ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων, ακόμα και αιφνιδιαστικά άφησε νωρίτερα ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ καθώς η δυναμικότητα του φαινομένου αλλάζει ταχύτατα τα δεδομένα.

«Δεν μπορείς να αποκλείσεις οποιοδήποτε μέτρο. Αν χρειαστεί να προχωρήσουμε εκ νέου σε απαγόρευση των δραστηριοτήτων θα πράξουμε εάν είναι αναγκαίο» σημείωσε ο κ. Γεραπετρίτης.

Στο πλαίσιο αυτό σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα προβεί στις απαραίτητες εκείνες πράξεις ώστε «να διασφαλίσει τη δημόσια υγεία» ενώ όσον αφορά την εκκλησία τόνισε ότι «θα πρέπει να διατηρήσει την καλή παράσταση που έχει απέναντι στο ποίμνιο». Όπως υπογράμμισε, «είμαστε στην ίδια πλευρά και όλοι μαζί πρέπει να ξεπεράσουμε την κρίση». Παράλληλα, σημείωσε πως ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον αρχιεπίσκοπο υπάρχει σχέση αμοιβαίου σεβασμού και αλληλοκατανόησης ενώ έχουν και διαρκή επικοινωνία.

Σε ό,τι αφορά την χθεσινή «απόκλιση» της εκκλησίας μπροστά στην απόφαση της κυβέρνησης να μείνουν κλειστοί για τους πιστούς οι ναοί την ημέρα των Θεοφανείων σημείωσε ότι οι ρόλοι κράτους και εκκλησίας είναι πολύ διακριτοί. 

Επιπλέον, σχετικά με τα σχολεία και το ενδεχόμενο άνοιγμά τους, ο υπουργός εξήγησε ότι η κυβέρνηση ήθελε να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης. Παρά ταύτα, η επιτροπή των ειδικών έκρινε ότι δεν βρισκόμαστε σε αυτό το στάδιο, προτείνοντας ένα σταδιακό άνοιγμα με σκοπό την αξιολόγηση των δεδομένων.

Για το λιανικό εμπόριο σχολίασε ότι η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να λειτουργήσει με τον τρόπο της παράδοσης εκτός (click away), από την ερχόμενη Δεύτερα, ωστόσο αυτό θα το κρίνει η επιτροπή που συνεδριάζει τις επόμενες ώρες.

Θέμα:
Lockdown (1140)
Tags:
κρούσματα Ελλάδα, κρούσματα, COVID-19, κορονοϊός, κλειστά σχολεία, σχολεία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK