00:36 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1152)
0 02
Βρείτε μας

Για το άνοιγμα των σχολείων, τα Θεοφάνεια και το πώς προχωρά η διαδικασία του εμβολιασμού στη χώρα μίλησε ο υπουργός Υγείας.

Τα σχολεία θα ανοίξουν με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα, ανέφερε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος άφησε, παράλληλα, ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων.

«Με καλύπτει απολύτως η δήλωση του κ. Γεραπετρίτη» δήλωσε στον ΣΚΑΪ, αναφερόμενος στα όσα είπε ο υπουργός Επικρατείας νωρίτερα σήμερα. «Δεν μπορείς να αποκλείσεις οποιοδήποτε μέτρο. Αν χρειαστεί να προχωρήσουμε εκ νέου σε απαγόρευση των δραστηριοτήτων, θα πράξουμε εάν είναι αναγκαίο» δήλωσε, συγκεκριμένα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, υπήρξε αύξηση της κινητικότητας «στις γιορτές κι αυτή είναι μια κατάσταση που μας προβληματίζει».

«Αυτά που ζούμε σήμερα είναι η κατάσταση που επικρατούσε 12 μέρες πριν. Η κατάσταση μας ανησυχεί και μας προβληματίζει, τον λόγο έχει η επιτροπή των ειδικών. Η απόφαση που είχε πάρει η επιτροπή την περασμένη εβδομάδα ήταν καταρχάς να ανοίξουν σχολεία – νηπιαγωγεία αυτά κρίνονται ad hoc (σ.σ. επί τούτω) και με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα» είπε για το άνοιγμα των σχολείων. 

Εμβολιασμός

Όσον αφορά στους εμβολιασμούς στη χώρα μας, τόνισε πως «παρακολουθούμε τι γίνεται σε όλο τον κόσμο. Τα εμβόλια είναι εδώ» και προσέθεσε: «Υλοποιούμε σχεδιασμό πολύ σοβαρό, επιστημονικά τεκμηριωμένο και ασφαλή. Ξεκίνησε σταδιακά με εμβολιασμό 50 υγειονομικών σε κάθε νοσοκομείο αναφοράς, και η διαδικασία επιταχύνθηκε από τις 4 Ιανουαρίου με 5.000 εμβολιασθέντες την ημέρα. Στις 20 Ιανουαρίου που θα έχουμε εμβολιάσει 100.000 συμπολίτες μας η πρώτη φάση του σχεδιασμού θα έχει ολοκληρωθεί».

Όπως τόνισε, η προμήθεια των εμβολίων «έρχεται ανάλογα με τις δυνατότητες των εταιρειών και τις συμφωνίες που έχει κάνει η Ευρώπη» και εξέφρασε την ευχαρίστησή του σχετικά με την έγκριση του εμβολίου της Moderna από την ΕΕ.

«Θέλουμε μεγαλύτερο αριθμό εμβολίων» είπε.

Τέλος και σχετικά με τα Θεοφάνεια ανέφερε: «Δεν μπορώ να εξισώσω αυτούς τους λίγους, που από πρόθεση ή με πείσμα θεώρησαν ότι θα είναι πιο πιστοί από εμάς, με τον παππού και τη γιαγιά που περίμεναν υπομονετικά, καρτερικά, με δυο τρία μέτρα απόσταση έξω από τις εκκλησιές προκειμένου να πάρουν μπουκαλάκι αγιασμό. Η συμπεριφορά κάποιων είναι προβληματική. Η εκκλησία μας και η πίστη μας είναι σημαντική». 

Θέμα:
Lockdown (1152)
Tags:
lockdown, κορονοϊός, Βασίλης Κικίλιας, άνοιγμα σχολείων, κλειστά σχολεία, σχολεία, σχολείο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK