20:39 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1108)
0 21
Βρείτε μας

Τα νηπιαγωγεία, δημοτικά και ειδικά σχολεία θα ανοίξουν από Δευτέρα, όπως διαβεβαίωσε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή ενώ και το Υπουργείο Παιδείας επιβεβαιώνει το άνοιγμα με ανακοίνωσή του.

Το Υπουργείο Παιδείας εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία νηπιαγωγεία, δημοτικά και ειδικά σχολεία ανοίγουν από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου. Λίγο νωρίτερα και η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha επιβεβαίωσε τις εξελίξεις σημειώνοντας ότι δεν αναμένεται κάποια απόφαση αύριο από την επιτροπή των επιστημόνων όσον αφορά το άνοιγμα εκπαιδευτικών μονάδων.

Ωστόσο, τα γυμνάσια και λύκεια όλης της χώρας ξεκινούν την εξ αποστάσεως λειτουργία τους μέσω τηλεκπαίδευσης από αύριο, 8 Ιανουαρίου.

Γεραπετρίτης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων

Ανοιχτό ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων, ακόμα και αιφνιδιαστικά άφησε νωρίτερα ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ καθώς η δυναμικότητα του φαινομένου αλλάζει ταχύτατα τα δεδομένα.

«Δεν μπορείς να αποκλείσεις οποιοδήποτε μέτρο. Αν χρειαστεί να προχωρήσουμε εκ νέου σε απαγόρευση των δραστηριοτήτων, θα το πράξουμε εάν είναι αναγκαίο» σημείωσε ο κ. Γεραπετρίτης.

Στο πλαίσιο αυτό, σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα προβεί στις απαραίτητες εκείνες πράξεις ώστε «να διασφαλίσει τη δημόσια υγεία», ενώ όσον αφορά την εκκλησία τόνισε ότι «θα πρέπει να διατηρήσει την καλή παράσταση που έχει απέναντι στο ποίμνιο». Όπως υπογράμμισε, «είμαστε στην ίδια πλευρά και όλοι μαζί πρέπει να ξεπεράσουμε την κρίση». Παράλληλα, σημείωσε πως ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον αρχιεπίσκοπο υπάρχει σχέση αμοιβαίου σεβασμού και αλληλοκατανόησης ενώ έχουν και διαρκή επικοινωνία.

Σε ό,τι αφορά την χθεσινή «απόκλιση» της εκκλησίας μπροστά στην απόφαση της κυβέρνησης να μείνουν κλειστοί για τους πιστούς οι ναοί την ημέρα των Θεοφανείων σημείωσε ότι οι ρόλοι κράτους και εκκλησίας είναι πολύ διακριτοί. 

Για το λιανικό εμπόριο σχολίασε ότι η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να λειτουργήσει με τον τρόπο της παράδοσης εκτός (click away), από την ερχόμενη Δεύτερα, ωστόσο αυτό θα το κρίνει η επιτροπή που συνεδριάζει τις επόμενες ώρες.

Θέμα:
Lockdown (1108)
Tags:
άνοιγμα σχολείων, COVID-19, lockdown, νηπιαγωγείο, κορονοϊός, κλειστά σχολεία, σχολεία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK