23:20 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1054)
0 03
Βρείτε μας

Νέα τοποθέτηση σχετικά με τις δηλώσεις για το lockdown στη Θεσσαλονίκη από τον υπουργό Ανάπτυξης.

Νέα απάντηση στις αντιδράσεις σχετικά με τις δηλώσεις που έκανε αναφορικά με τις εισηγήσεις για επιβολή lockdown στη Θεσσαλονίκη πριν από τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου που δεν εισακούστηκαν, δίνει ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

«Δεν μάζεψα καμία δήλωση. Αναφέρθηκα σε κάποιους λοιμωξιολόγους. Σε κάθε απόφαση της Επιτροπής την επομένη γίνεται σχολιασμός από άλλους γιατρούς, είτε από αυτούς που μετέχουν στην επιτροπή είτε από αυτούς που δεν μετέχουν. Η επιτροπή δεν κάνει εισηγήσεις. Κάνει εισήγηση. Δεν υπήρχε εισήγηση να κλείσει η Θεσσαλονίκη. Αυτό το είπαν χθες και οι κύριοι Εξαδάκτυλος και Λαζανάς. Στην επιτροπή έγινε συζήτηση και η πλειοψηφία εισηγήθηκε να προτείνει στην κυβέρνηση να μη κλείσει η Θεσσαλονίκη. Την ώρα της δήλωσής, είχα στο νου μου συγκεκριμένους γιατρούς που έλεγαν εκείνο το διάστημα στα κανάλια τα ανάποδα» είπε στο MEGA.

Για το θέμα αυτό, «ο πρωθυπουργός ανέλαβε την πολιτική ευθύνη στην Βουλή» συμπλήρωσε.

Το click away

Παράλληλα, στην ίδια συνέντευξη αναφέρθηκε και στο click away, το οποίο, όπως τόνισε, «πήγε πολύ καλά, εντυπωσιακά καλά» και «έδωσε χρόνο στην αγορά».

Ερωτώμενος εάν η μέθοδος θα επιτραπεί από την ερχόμενη Δευτέρα, απάντησε: «Σήμερα θα γίνει η συζήτηση με την Επιτροπή. Μέχρι αύριο θα υπάρχει σχετική ανακοίνωση. […] Όσο υπάρχει πανδημία σε εξέλιξη, ότι και να λέμε, είναι υπό το φίλτρο και την αίρεση της εξελίξεώς της. Πρώτος στόχος είναι ο έλεγχος της επιδημίας».

Αναφορικά με τη μέθοδο του click in shop, εκτίμησε πως «θα μπορούσε να είναι μια λύση για το μέλλον, όμως δεν είναι της παρούσης. Δεν είναι για αυτή την εβδομάδα. Θα εξεταστεί σε επόμενο χρόνο. Αν μειωθεί η πανδημία αρκετά και μας δοθεί η ευκαιρία, θα το κάνουμε».

Θεοφάνεια

Σε ό,τι αφορά στα Θεοφάνεια, υποστήριξε ότι «πήγαν όλα καλά» και πως «η απόφαση της κυβέρνησης στο 99,9% των ναών τηρήθηκε. Όπου δεν τηρήθηκε μπήκαν πρόστιμα. Οι σχέσεις πρωθυπουργού - Αρχιεπισκόπου είναι πολύ καλές και παραμένουν αγαστές».

Θέμα:
Lockdown (1054)
Tags:
lockdown, Νίκος Γεωργιάδης, Θεσσαλονίκη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK