00:44 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1137)
0 04
Βρείτε μας

Η υπουργός Παιδείας εξέφρασε την ικανοποίησή της αλλά και αυτή των μικρών μαθητών για την επιστροφή τους στα θρανία.

Σε δημοτικό σχολείο όπου επανεκκίνησαν σήμερα, Δευτέρα, τα μαθήματα βρέθηκε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, η οποία συνομίλησε με μαθητές και δασκάλους για την επιστροφή στα θρανία.

Αφού ενημερώθηκε για την πρώτη μέρα μαθημάτων, η κα Κεραμέως μπήκε σε μερικές αίθουσες και συνομίλησε με τους μικρούς μαθητές. Τους ρώτησε πώς νιώθουν που επέστρεψαν στο σχολείο, αλλά και τους υπενθύμισε την ανάγκη τήρησης των μέτρων και της χρήσης μάσκας.

Στη συνέχεια, η υπουργός προχώρησε σε δήλωση, εκφράζοντας την ικανοποίηση για την επιστροφή των μικρών μαθητών στη διά ζώσης εκπαίδευση.

«Η χαρά των παιδιών είναι πολύ μεγάλη» είπε, μεταφέροντας το κλίμα που εξέλαβε από το σχολείο, και αναφέρθηκε στα πρόσθετα μέτρα που λαμβάνοντας στις σχολικές μονάδες: κλιμακούμενη προσέλευση και αναχώρηση μαθητών, περισσότεροι έλεγχοι, τεστ στους εκπαιδευτικούς…

Η ευχή της και το «ευχαριστώ»

«Είμαστε εδώ για να διασφαλίσουμε τη δημόσια Υγεία αλλά και για να συνεχιστεί η απρόσκοπτη εκπαιδευτική διαδικασία» είπε και ευχήθηκε «αυτή η χρονιά να κυλήσει ομαλά».

Αναφέρθηκε στο «σημαντικό εγχείρημα» της τηλεκπαίδευσης, τόνισε, ωστόσο πως «πρώτη μας προτεραιότητα είναι η διά ζώσης διαδικασία», η οποία «δεν μπορεί να αντικατασταθεί».

Ευχαρίστησε «όλους τους εκπαιδευτικούς, τα στελέχη εκπαίδευσης, τους μαθητές και τους γονείς τους για τις πολύ μεγάλες προσπάθειες όλο αυτό το διάστημα που τα σχολεία ήταν κλειστά και για την εξαιρετική προσαρμοστικότητά τους».

Τι είπε για Γυμνάσια και Λύκεια

Ερωτώμενη, τέλος για το άνοιγμα των άλλων εκπαιδευτικών βαθμίδων, τόνισε από την Παρασκευή άρχισε η τηλεκπαίδευση για τους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων και το ζήτημα της επιστροφής τους στις αίθουσες είναι υπό συνεχή συζήτηση.

«Πάμε βήμα – βήμα και ακολουθώντας τις εισηγήσεις των ειδικών και παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις».

Θέμα:
Lockdown (1137)
Tags:
μάσκα, κορονοϊός, Νίκη Κεραμέως, άνοιγμα σχολείων, κλειστά σχολεία, σχολεία, σχολείο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK