02:49 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
0 03
Βρείτε μας

Ο πρωθυπουργός έστειλε επιστολή στην πρόεδρο της ΕΕ Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, εστιάζοντας στη σημασία της υλοποίησης του σχεδιασμού για χορήγηση πιστοποιητικού εμβολιασμού κατά του κορονοϊού.

Πιστοποιητικό εμβολιασμού, προκειμένου να διευκολυνθεί η ελεύθερη κυκλοφορία των ατόμων που έχουν εμβολιαστεί κατά της COVID-19, φέρεται να πρότεινε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή η ελληνική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Politico, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε επιστολή στην πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, τονίζοντας την «επείγουσα ανάγκη να υιοθετηθεί από την Ε.Ε. μια κοινή αντίληψη για το πώς πρέπει να δομηθεί ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού ώστε να γίνει αποδεκτό σε όλα τα κράτη-μέλη».

Παράλληλα, ο Έλληνας πρωθυπουργός αναγάγει σε «θεμελιώδη προτεραιότητα για όλους μας» τη διασφάλιση της ταχύτερης δυνατής αποκατάστασης της κυκλοφορίας, επισημαίνοντας ότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα λειτουργήσει επίσης και ως κίνητρο για να εμβολιαστούν οι πολίτες.

«Αυτό μπορεί να ακούγεται απλό, αλλά η μακρά εμπειρία που έχουμε για την ανάπτυξη ενός κοινού Εντύπου Εισερχομένων Επιβατών (PLF) κατέστησε σαφές ότι είναι επείγουσα η ανάγκη για υψηλού επιπέδου κινητοποίηση σε επίπεδο ΕΕ προκειμένου να προχωρήσουν τα πράγματα» υποστηρίζει επίσης ο κ. Μητσοτάκης στην επιστολή του.

Και μπορεί η Ελλάδα να μην πρόκειται να καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό ή προϋπόθεση για τα ταξίδια, ωστόσο όπως σημειώνει «τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί πρέπει να είναι ελεύθερα να ταξιδεύουν».

Στο δημοσίευμα γίνεται επίσης αναφορά στην τηλεδιάσκεψη στις 21 Ιανουαρίου, ημερομηνία κατά την οποία ο Έλληνας πρωθυπουργός εξέφρασε την επιθυμία του να συζητηθεί το θέμα.

Καταλήγοντας, ο κ. Μητσοτάκης εκφράζει την ελπίδα το ζήτημα να προωθηθεί διεθνώς, συμβάλλοντας έτσι στην «αποκατάσταση της κινητικότητας σε παγκόσμια κλίμακα, κάτι που αποτελεί το θεμέλιο και για την αποκατάσταση της οικονομικής δραστηριότητας σε προ πανδημίας επίπεδα».

Tags:
ταξίδι, Ευρωπαϊκή Ένωση, COVID-19, κορονοϊός, εμβόλια, εμβόλιο, Κυριάκος Μητσοτάκης, πιστοποιητικό εμβολιασμού
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK