05:28 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1068)
0 03
Βρείτε μας

Στην πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού αναφέρεται στο σημερινό της πρωτοσέλιδο η γερμανική εφημερίδα «Bild».

«Ελευθερία στα ταξίδια μόνο με το εμβόλιο. Εντυπωσιακό σχέδιο στην ΕΕ» είναι ο τίτλος του πρωτοσέλιδου δημοσιεύματος της γερμανικής εφημερίδας «Bild» για την πρόταση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την καθιέρωση του πιστοποιητικού εμβολιασμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ως μέσου για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων των πολιτών της.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η ελληνική πρόταση για το πιστοποιητικό, το οποίο θα είναι ενιαίο για όλες τις χώρες της ΕΕ, έφτασε στις Βρυξέλλες εννέα μέρες πριν την προγραμματισμένη ειδική Σύνοδο Κορυφής για τον κορονοϊό, όπου και θα συζητηθεί.

«Όσοι έχουν εμβολιαστεί, θα πρέπει να μπορούν να ταξιδεύουν ελεύθερα. Αυτό θα είναι και ένα θετικό κίνητρο για να διασφαλιστεί ότι οι πολίτες θα ενθαρρυνθούν να εμβολιαστούν, καθώς αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να εξασφαλιστεί η επιστροφή στην κανονικότητα» επισημαίνεται στο δημοσίευμα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, καθώς η Ελλάδα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον θερινό τουρισμό, έχει κάθε λόγο να επιθυμεί την επιτάχυνση των εξελίξεων.

«Οι επόμενοι δύο μήνες θα είναι κρίσιμοι για να διασφαλιστεί ο μαζικός εμβολιασμός των πολιτών της ΕΕ και ταυτόχρονα η μείωση του δείκτη των κρουσμάτων και με αυτόν τον τρόπο να τεθούν τα θεμέλια για την επιστροφή σε ένα κάποιο επίπεδο οικονομικής και κοινωνικής κανονικότητας το 2021» αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1068)
Tags:
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, Κομισιόν, Ευρωπαϊκή Ένωση, κορονοϊός, εμβόλιο, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK