00:44 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
0 04
Βρείτε μας

«Το σχέδιο εμβολιασμού θα υλοποιηθεί και η χώρα μας θα κερδίσει και αυτή τη μάχη» υπογραμμίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Άμεση ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Χρήστου Ταραντίλη στη νέα επίθεση του Αλέξη Τσίπρα με αφορμή τους εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε, από την Πάτρα όπου βρέθηκε, για μία ακόμη φορά, δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση, κάνοντας, μεταξύ άλλων, λόγο για ανεπάρκεια του επιτελικού κράτους, το οποίο «δεν είναι σε θέση ούτε να οργανώσει στοιχειωδώς τον εμβολιασμό, ώστε άνθρωποι 85-90 ετών να μην αναγκάζονται να μετακινηθούν μεγάλες αποστάσεις».

Το γάντι έσπευσε να σηκώσει ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης, υποστηρίζοντας ότι «η συλλογική ανοσία θα έχει επιτευχθεί το καλοκαίρι».

«Τώρα ο κ. Τσίπρας προεξοφλεί πως ούτε του χρόνου τέτοιον καιρό δεν υπάρχει πιθανότητα για τη δημιουργία της λεγόμενης ανοσίας της αγέλης» τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Ταραντίλης, καθιστώντας σαφές πως «η χώρα μας έχει εξασφαλίσει εμβόλια για όλους τους πολίτες».

«Αυτή τη στιγμή η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού βρίσκεται στον ευρωπαϊκό μέσο όρο, θα επιταχυνθεί κατά πολύ το αμέσως επόμενο διάστημα με την παραλαβή περισσότερων εμβολίων και η συλλογική ανοσία θα έχει επιτευχθεί το καλοκαίρι», συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια, αφού κάνει μια… αναδρομή στις δηλώσεις Τσίπρα στις 2 Νοεμβρίου 2020 όταν μιλούσε για «εμπόριο ελπίδας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη», αλλά και «για ένα εμβόλιο που δεν έχει ακόμα ανακαλυφθεί», προσθέτει:

«Λιγότερο από δύο μήνες μετά, ευτυχώς για τους πολίτες, το εμβόλιο ήρθε στην Ελλάδα και η κυβέρνηση είχε ξεκινήσει έγκαιρα την προετοιμασία ώστε να αρχίσει αμέσως ο εμβολιασμός με σχέδιο και πρόγραμμα».

Καταλήγοντας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγορεί τον Τσίπρα ότι συνεχίζει να βλέπει παντού αποτυχίες, ωστόσο «η διαρκής επένδυση στην καταστροφή έρχεται σε αντίθεση με τα αισθήματα και τις προσδοκίες των Ελλήνων».

«Το σχέδιο εμβολιασμού θα υλοποιηθεί και η χώρα μας θα κερδίσει και αυτή τη μάχη» υπογραμμίζει.

Tags:
κορονοϊός, εμβόλια, εμβόλιο, Αλέξης Τσίπρας, ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Ταραντίλης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK