02:12 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στο πώς θα επαναλειτουργήσει η αγορά εν μέσω του lockdown.

Στο πώς θα ανοίξει εκ νέου η αγορά μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά ο υπουργός, χτες, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε δημοσίως την πρόθεση της κυβερνήσεως, η οποία θα πρέπει να τεκμηριωθεί με στοιχεία στην Επιτροπή: «ώστε να πειστούν οι ειδικοί και να πάρουμε το "πράσινο φως"».

«Ως Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων έχουμε ετοιμάσει με μεγάλη επιμέλεια τους κανόνες και το σύστημα ώστε με υγειονομική ασφάλεια να δώσουμε "ανάσα" στην αγορά» πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης.

«Έχουμε συστήσει ομάδα εργασίας και παρακολουθούμε κάθε χώρα της Ευρώπης, πότε άνοιξαν τις αγορές τους, με τι κανόνες και τι επίπτωση είχε αυτό στην εξέλιξη της πανδημίας στη δική τους χώρα» είπε, συμπληρώνοντας πως: «Έχουμε κατ' αυτόν τον τρόπο ευκρινή εικόνα, του πώς και με ποιον τρόπο οι αποφάσεις επηρεάζουν. Έχουμε το σχέδιο, έχουμε βρει τους κανόνες, ξέρουμε τι θέλουμε να κάνουμε και θα πάμε με ασφάλεια εκεί που πρέπει. Δεν θα έχουμε το 100% της λειτουργίας της αγοράς προφανώς, αλλά δεν θα έχουμε και το 100% του κλεισίματος» υπογράμμισε.

Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, σημείωσε πως κύριος στόχος είναι να ξεκινήσει το click away και -αν το επιτρέπουν τα δεδομένα- το click in shop, όσον αφορά το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

«Εμείς στο Υπουργείο Ανάπτυξης έχουμε κατ’ ουσίαν τα μέτρα και τους κανόνες που προτείνουμε στην Επιτροπή, προκειμένου η επιτροπή να λάβει την απόφασή της, καθότι έχει το μοντέλο. Στο μοντέλο αυτό βάζει την κινητικότητα που δημιουργεί το καθετί. Έχουμε λοιπόν οριστικοποιήσει ότι την Παρασκευή η επιτροπή θα αποφασίσει, αφού θα λάβει υπόψιν όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα και αυτά τα οποία έχουμε προτείνει εμείς ως πιθανή έναρξη της αγοράς, που είναι το click away, όπως αναφέρθηκε και χθες ο πρωθυπουργός. Μια πιθανότητα υπάρχει να δοθεί η δυνατότητα να λειτουργήσουν και με ραντεβού τα καταστήματα, αυτό δεν είναι σίγουρο όμως. Αυτές οι προτάσεις υπάρχουν στο τραπέζι. Το τι θα αποφασίσει η επιτροπή θα πρέπει να το περιμένουμε» είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό Realfm 97,8.

 

 

Tags:
click in shop, click away, Άδωνις Γεωργιάδης, καταστήματα, ανοιχτά μαγαζιά, μαγαζιά, λιανεμπόριο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK