01:31 07 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1568)
0 25
Βρείτε μας

Δεν υπήρξε συζήτηση για την συμπαραγωγή του ρωσικού εμβολίου Sputnik V στην Ελλάδα, ξεκαθαρίζει το Υπουργείο Εξωτερικών.

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Παπαϊωάννου ξεκαθαρίζει πως δεν υπήρξαν συζητήσεις για τη συμπαραγωγή του ρωσικού εμβολίου στην Ελλάδα. 

Σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, ο κ. Παπαϊωάννου ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα.

«Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του υπουργού Εξωτερικών κ. Δένδια με τον Ρώσο ομόλογό του κ. Λαβρόφ στην Αθήνα στις 26 Οκτωβρίου 2020, συζητήθηκε μεταξύ άλλων, η εξέλιξη της πανδημίας. Στο πλαίσιο αυτό, ο Ρώσος υπουργός αναφέρθηκε στις εξελίξεις όσον αφορά τη δημιουργία και παραγωγή ρωσικού εμβολίου για την αντιμετώπιση της COVID-19. Ουδέποτε, όμως, αναφέρθηκε σε συμπαραγωγή του από τη χώρα μας».

Σημειώνεται πως το τελευταίο διάστημα, ολοένα και περισσότεροι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, όπως ο Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς, καλούν στην έγκριση του ρωσικού εμβολίου για χρήση στην Ε.Ε.

«Δεν πρέπει να υπάρχουν γεωπολιτικά ταμπού γύρω από την έγκριση εμβολίων. Ο ΕΜΑ πρέπει να εξετάσει σίγουρα την έγκριση των κινεζικών και ρωσικών εμβολίων» έγραψε ο Αυστριακός Καγκελάριος στο Twitter και προσέθεσε πως «κάθε πρόσθετο εμβόλιο που είναι αποτελεσματικό και εγκεκριμένο είναι σημαντικό».

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1568)
Tags:
Ελλάδα, εμβολιασμός, εμβόλιο, Sputnik V
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK