18:28 04 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1643)
0 06
Βρείτε μας

Αισιόδοξο μήνυμα σχετικά με την πορεία της πανδημίας της COVID-19, έστειλε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Τι είπε για τα νέα μέτρα και τo lockdown.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, αναφέρθηκε στα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν χτες για την καταπολέμηση της διασποράς της πανδημίας της COVID-19.

«Eίμαστε στο τέλος της διαδρομής, να μην τιναχτούν όλα στον αέρα», υπογράμμισε ο Έλληνας υπουργός, εμφανιζόμενος στον ΣΚΑΪ, ενώ τόνισε πως αντιλαμβάνεται την κούραση και την κόπωση των πολιτών από τα περιοριστικά μέτρα και το σκληρό lockdown.

Μάλιστα, ο κ. Γεωργιάδης έκανε ειδική αναφορά στις λαϊκές αγορές, σημειώνοντας πως είναι απαραίτητες να λειτουργούν, καθώς μειώνουν τον κόσμο που επισκέπτεται τα σούπερ μάρκετ και τον συγχρωτισμό που δημιουργείται.

«Οι άνθρωποι στις λαϊκές αγορές είναι άνθρωποι του μόχθου και αξίζουν το σεβασμό μου» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης, συμπληρώνοντας πως αυτόν τον χρόνο είμαι «ο υπουργός των λαϊκών αγορών», εξαιτίας «της στήριξης» που παρέχει.

«Αν κλείσει μια λαϊκή μην παραπονεθείς αν ο ένας είναι πάνω στον άλλο στα σούπερ μάρκετ» εξήγησε χαρακτηριστικά, αν και η λειτουργία τους αναστέλλεται τα Σαββατοκύριακα και, ειδικότερα, από το επόμενο (13-14/02) και για 15 ημέρες ενώ σήμερα και αύριο θα λειτουργούν κανονικά.

Αναφερόμενος στην εστίαση, τόνισε πως ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε μια δέσμη μέτρων στήριξης, κάτι που συνεπάγεται με άλλο ένα «τολμηρό» βήμα καθώς «αντιλαμβανόμαστε πλήρως την κατάσταση».

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε τη διατήρηση της πλήρους απαλλαγής από την καταβολή ενοικίων και για τον Μάρτιο, την αποζημίωση ειδικού σκοπού για τους εργαζόμενους και τη διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ σε καφέ και μη αλκοολούχα ποτά έως τις 30 Σεπτεμβρίου, ενώ το μέτρο θα επεκταθεί σε μεταφορές, θέατρα και κινηματογράφους, ενώ το κράτος θα καλύψει τις πάγιες δαπάνες των επιχειρήσεων που χτυπήθηκαν την περασμένη άνοιξη.

Στη συνέχεια, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως η τρέχουσα εβδομάδα είναι δύσκολη για εκείνον εξαιτίας μιας «ατυχούς φράσης», όταν δηλαδή: «είπα φέρτε μου τα κλειδιά της εστίασης», διευκρινίζοντας πως εννοούσε ότι «το είπα αυτό για να δείξω πως οι επιχειρήσεις έχουν αξία».

Στόχος των νέων μέτρων είναι να μπει ένα φρένο στην εξάπλωση του ιού, ενώ από τον Μάρτιο αναμένει πως θα έχει αποκατασταθεί η «φυσική πορεία» της COVID-19.

Εξήγησε ακόμη πως το ντελίβερι λειτουργεί κανονικά, ενώ σταματά το take away από τα καταστήματα εστίασης για τα Σαββατοκύριακα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Επανέλαβε πως το πρόστιμο σε όσους εντοπίζονται να παραμένουν εντός ή εκτός επιχειρήσεων που κάνουν take away, αποφασίστηκε για να δημιουργηθούν εικόνες συνωστισμού.

Σημειώνεται πως για τους παραβάτες προβλέπεται διοικητικό πρόστιμο των 300 ευρώ για όσους εντοπίζονται να περιμένουν έξω ή εντός καταστημάτων, ενώ για τις επιχειρήσεις το πρόστιμο ανέρχεται στα 3.000 ευρώ.

Κατέληξε, δε, πως οι επιστρεπτέες προκαταβολές θα συνεχίσουν να καταβάλλονται για όσο χρειαστεί: «Θα έχουμε μέχρι και 50 επιστρεπτέες προκαταβολές, δεν θα αφήσουμε καμία επιχείρηση χωρίς στήριξη, κανένας εργαζόμενος δεν θα μείνει αβοήθητος» σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Θέμα:
Lockdown (1643)
Tags:
λαϊκές αγορές, λαϊκές, λαϊκή, Άδωνις Γεωργιάδης, COVID-19, κορονοϊός, μέτρα προστασίας, μέτρα ασφαλείας, μέτρα στήριξης, Μέτρα, take away, Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη, Αττική, επιχειρηματίας, επιχειρήσεις, lockdown
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK