19:58 08 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Τα σχολεία δεν έκλεισαν καθώς έχει αποδειχθεί πως δεν υπήρξε διασπορά του ιού, ενώ η κυβέρνηση ακολουθεί τις προτροπές των ειδικών.

Ως νομοσχέδιο κοινής λογικής χαρακτήρισε η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, τις αλλαγές που προωθεί στα Πανεπιστήμια, λέγοντας πως: «Δεν είναι δυνατόν, να εισάγονται στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, μαθητές με βαθμό 1/20, καθώς κοροϊδεύουν τον εαυτό τους, τους συμφοιτητές τους, αλλά και τον Έλληνα φορολογούμενο».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε πως η ελάχιστη βάση για κάθε τμήμα θα καθορίζεται από το οικείο Πανεπιστήμιο, όπως και ο αριθμός εισακτέων και ο συντελεστής βαρύτητας για κάποια μαθήματα.

Μάλιστα, θεωρεί απαραίτητο το όριο φοίτησης στα ΑΕΙ καθώς οι λεγόμενοι φοιτητές φτάνουν περίπου το 40% των σπουδαστών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Στις αιτιάσεις για «ξεπούλημα» της δημόσιας εκπαίδευσης προς όφελος της ιδιωτικής, απαντά πως η αναγνώριση των ιδιωτικών πτυχίων τους δεν θα είναι αυτόματη με των δημοσίων.

Για την παρουσία Αστυνομίας στα Πανεπιστήμια, ένα ζήτημα που έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις, διευκρίνισε ότι σε ιδρύματα που υπάρχει πρόβλημα, την φρούρηση θα αναλάβουν ομάδες με ειδική εκπαίδευση που θα λειτουργούν αποτρεπτικά, δεν θα φέρουν πυροβόλα όπλα και θα έχουν συνεργασία με αστυνομικές δυνάμεις εκτός Σχολών.

Tags:
Νίκη Κεραμέως, αστυνομικοί, πανεπιστημιακοί, πανεπιστήμια, Πανεπιστήμιο, ΑΕΙ, φοιτητές, φοιτητής, διαγραφή
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK