23:38 08 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1579)
0 14
Βρείτε μας

«Αμφίθυμα» θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν τα «συναισθήματα» των κατοίκων της Ικαρίας, με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη

Με συνθήματα αποδοκιμασίας αλλά και μαντινάδες «υποδέχτηκαν» τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη, οι κάτοικοι της Ικαρίας στην «αυτοψία» του για τα εμβολιαστικά κέντρα κατά της COVID-19.

Πιο συγκεκριμένα, στο ένα «στρατόπεδο» εκατοντάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αγίου Κηρύκου όπου πέρασε ο κ. Μητσοτάκης και διαμαρτυρήθηκαν για τα μέτρα καταστολής, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εν μέσω της πανδημίας.

Μεταξύ των συνθημάτων που ακούστηκαν ήταν: «Προσλήψεις στα νοσοκομεία» και «Φτώχεια, ανεργία, καταστολή, κάτω η δεξιά πολιτική».

Επίσης, τη δυσαρέσκειά τους προς τον Έλληνα πρωθυπουργό, εξέφρασαν και διάφοροι πολίτες κατά την επίσκεψη του στο Κέντρο Υγείας του Εύδηλου.

Από την άλλη πλευρά, στο λιμάνι της Θύμαινας, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι κάτοικοι είπαν ότι πρώτη φορά βλέπουν στο νησί τους εν ενεργεία πρωθυπουργό και του αφιέρωσαν μία μαντινάδα κατά την υποδοχή.

«Πρώτη φορά Πρωθυπουργός έρχεται στο νησί μας. Κι εμείς θα σας τιμήσουμε με την συνείδησή μας. 
Είστε λεβέντης Κρητικός, τίμιο παλικάρι. Γι’ αυτό ο Θεός σας έδωσε αυτήν τη θεία χάρη.
Εκεί ψηλά στον ουρανό βρίσκονται οι γονείς σας. Θα σας προστατεύουνε σε όλη τη ζωή σας».

«Η καρδιά μας είναι πάνω από όλα στα μικρά νησιά και θα είμαστε κοντά σας», απάντησε στους ακρίτες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τους κατοίκους να απαντούν:  «Να ξέρετε είμαστε φύλακες εδώ πέρα».

Επίσης, στο δημοτικό σχολείο, ο κ. Μητσοτάκης, συνομίλησε με τη δασκάλα και τους μαθητές, ρωτώντας για τις ανάγκες τους, ενώ τα παιδιά ζήτησαν να επισκευαστεί το γήπεδο 5x5 και να δημιουργηθεί παιδική χαρά.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1579)
Tags:
εμβολιασμός, κάτοικοι, μαντινάδες, αποδοκιμασίες, Φούρνοι, Ικαρία, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK