05:05 04 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1628)
0 10
Βρείτε μας

Δεν τίθεται ζήτημα νέου κλεισίματος των σχολικών μονάδων ξεκαθάρισε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή.

Η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει συζήτηση για νέο κλείσιμο των σχολείων.

«Εμείς ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών, ακούμε τη γνώμη τους, κι εν συνεχεία βάσει αυτών παίρνουμε την απόφαση» ξεκαθάρισε στον ΣΚΑΪ και σημείωσε πως το ζήτημα νέου κλεισίματος δεν έχει συζητηθεί από τους ειδικούς. 

Σε ερώτηση για την ύλη της Γ’ Λυκείου και εάν υπάρχει περίπτωση περαιτέρω μείωσής της, σημείωσε πως δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα.

«Για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου ήδη υπήρξε μείωση της ύλης κατά 30% και αυτό τους έχει γνωστοποιηθεί ώστε να μην αιφνιδιαστούν».

Αναφερόμενη στο πώς εξελίσσεται η τηλεκπαίδευση, σημείωσε πως έχει τελειοποιηθεί και γίνεται με τον αρτιότερο τρόπο, ενώ απέρριψε τις φωνές που κάνουν λόγο για «μαθητές δύο ταχυτήτων». Υπενθυμίζεται πως στις «κόκκινες» περιοχές οι μαθητές Λυκείου συνεχίζουν την τηλεκπαίδευση. 

«Δεν υπάρχουν μαθητές δύο ταχυτήτων. Υπάρχουν μαθητές που διδάσκονται με δύο διαφορετικούς τρόπους».

Σχετικά με τις υπόλοιπες βαθμίδες, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να μειωθεί η ύλη. «Παρακολουθούμε πάρα πολύ στενά την ύλη, τόσο στη διά ζώσης όσο και στην εξ αποστάσεως διδασκαλία. Έτσι, θα λάβουμε αποφάσεις όταν έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα και όταν περάσουν κι άλλες μέρες». 

Αναφερόμενη, τέλος, στα κρούσματα που έχουν εντοπιστεί στα σχολεία είπε:

«Το ποσοστό των σχολείων και των τάξεων που είναι κλειστά ανέρχεται στο 0,5% και 0,3% αντίστοιχα, με κάποια μικρή επιφύλαξη μιας αύξησης, η οποία επίσης παραμένει πολύ χαμηλή. Συνολικά, πάντως τα κρούσματα σε μαθητές είναι 0,03». 
Θέμα:
Lockdown (1628)
Tags:
κλειστά σχολεία, άνοιγμα σχολείων, σχολεία, Υπουργείο Παιδείας, Ζέττα Μακρή
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK