17:13 06 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1664)
0 12
Βρείτε μας

Εισήγηση για ένα «σκληρό lockdown» τύπου Μαρτίου θα εισηγηθεί ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, εάν η πορεία του ιού παραμείνει η ίδια.

Ιδιαίτερη ανησυχία εξέφρασε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας για τα δεδομένα από την αυξητική πορεία που ακολουθούν τα κρούσματα και οι νοσηλείες ασθενών με κορονοϊό στην Αττική. 

Ο υπουργός ανέλυσε, μιλώντας στο OΡΕΝ, τα νούμερα νοσηλευομένων σε απλές κλίνες, αλλά και κλίνες ΜΕΘ, σημειώνοντας πως το σύστημα Υγείας δέχεται μεγάλη πίεση. Συγκεκριμένα, ενημέρωσε πως η πληρότητα στις κλίνες σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στην εν λόγω Περιφέρεια ανέρχεται πλέον στο 70%.

Υπό αυτό το πρίσμα, τόνισε, και εάν τα δεδομένα που θα συγκεντρωθούν σήμερα είναι ανησυχητικά, τότε η δική του εισήγηση θα είναι ένα «σύντομο, ολικό lockdown» όμοιο με αυτό του Μαρτίου.

Πιστεύω πως έτσι όπως εξελίσσονται τα στοιχεία και τα νούμερα, θα πρέπει να δούμε πώς θα αντιδράσουμε στην Αττική, είπε και σημείωσε πως ο ένας δήμος μετά τον άλλο έχουν αυξητική τάση. 

Ερωτώμενος για το τι έφταιξε που φτάσαμε στη νέα αυτή αύξηση, σημείωσε «δεν έφταιξε τίποτα, η κινητικότητα είναι προφανές ότι αυξάνει και τη μετάδοση του ιού».

Κλειστά σχολεία με το σκληρό lockdown

Ερωτώμενος για τα σχολεία και το κατά πόσο ένα σκληρό lockdown θα οδηγήσει σε κλείσιμο όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, αναφέρθηκε στην αύξηση του 11% που υπάρχουν στις μολύνσεις παιδιών ηλικίας 0 - 9 ετών. Άφησε να εννοηθεί πως υπό αυτές τις συνθήκες κλείνουν αυτονόητα.

Αναφέρθηκε στην «τεράστια προσπάθεια» που έχει κάνει τόσο η κυβέρνηση όσο και η κοινωνία στον «άνισο πόλεμο» κατά της πανδημίας και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην πορεία των εμβολιασμών. 

Έχουμε πλέον 750 εμβολιαστικά κέντρα και 100 μονάδες υγείας, σημείωσε πως διαβεβαίωσε πως έρχονται περισσότερα εμβόλια.

Ολοκληρώνοντας, ο κ. Κικίλιας τόνισε πως χρειάζεται μία τελευταία προσπάθεια και αξίζει να την κάνουμε όλοι μαζί.

«Έκρηξη» στα λύματα της Αττικής

Σημειώνεται πως ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε τη Δευτέρα 638 κρούσματα, με τα 321 να καταγράφονται στην Αττική. Το κέντρο της Αθήνας, η δυτική Αθήνα και ο Νότιος Τομέας συγκεντρώνουν τα περισσότερα νέα κρούσματα, ενώ ακολουθεί ο Πειραιάς, η Ανατολική Αττική και ο Βόρειος Τομέας. 

Παράλληλα, ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ Νίκος Θωμαΐδης προειδοποιεί για την εικόνα στα λύματα. 

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ, η εικόνα είναι πιο επιβαρυμένη σε σχέση με τον περασμένο Νοέμβριο.

Από την εβδομάδα των Χριστουγέννων και ύστερα, παρατηρήθηκε αύξηση του ιικού φορτίου από 10% έως 20%. Πριν από τρεις εβδομάδες, όμως, η αύξηση έφτασε στο 80% και αυτή την εβδομάδα στο 205%.

Σύμφωνα με το μοντέλο, η αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα μεταφράζεται περίπου σε 100.000 κρούσματα. Ωστόσο, εξήγησε, πως το μοντέλο έχει αρκετές αβεβαιότητες.

Θέμα:
Lockdown (1664)
Tags:
Αττική Οδός, Βασίλης Κικίλιας, lockdown, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK