17:46 04 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
0 22
Βρείτε μας

Το μήνυμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας. Τι ανέφερε.

Δήλωση σχετικά με την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας που γιορτάζεται σήμερα, 9 Φεβρουαρίου, έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο πλαίσιο αφιερώματος που οργανώθηκε από τον υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για τον Απόδημο Ελληνισμό Κωνσταντίνο Βλάση, ο πρωθυπουργός μίλησε για την ιστορία της ελληνικής γλώσσας.

«Τα ελληνικά είναι η γλώσσα του Ομήρου και του Αριστοτέλη. Αλλά και η γλώσσα του Σεφέρη και του Ελύτη. Αφετηρία της ιστορίας και του πολιτισμού. Πυξίδα του σήμερα και φάρος του μέλλοντος. Μια γέφυρα πάνω από σύνορα, που αγκαλιάζει τον κόσμο. Γι’ αυτό μαθαίνουμε ελληνικά. Για να μιλάμε και να νιώθουμε ελληνικά» ανέφερε. 

Μπαμπινιώτης: Η μόνη γλώσσα με  συνέχεια 40 αιώνων

Για τη σημερινή ημέρα μίλησε ο ομότιμος καθηγητής Γλωσσολογίας Γιώργος Μπαμπινιώτης, αναφέροντας πως η ελληνική είναι η μόνη γλώσσα που έχει συνέχεια 40 αιώνων και έχει αποτελέσει τη βάση άλλων γλωσσών, όπως η αγγλική.

Σημείωσε πως η ελληνική γλώσσα έχει καλλιεργηθεί, κάτι που αναγνωρίζεται από όλους. Ωστόσο, όπως διαπίστωσε, σήμερα υπάρχουν προβλήματα ποιότητας στη χρήση της γλώσσας. 

Tags:
Γιώργος Μπαμπινιώτης, ελληνική γλώσσα, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK