21:17 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1516)
0 11
Βρείτε μας

Δέσμευση από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα, πως υπάρχει μέριμνα ώστε να συνεχιστούν οι εμβολιασμοί παρά το έντονο κύμα κακοκαιρίας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, διαβεβαίωσε πως «υπάρχει μέριμνα από το υπουργείο Υγείας, ώστε να μην χαθεί ούτε ένα εμβόλιο» λόγω του κύματος κακοκαιρίας «Μήδεια» που «σαρώνει» τη χώρα μας από σήμερα. 

Ο κ. Πέτσας έκανε λόγο για «ανασχεδιασμό για τα πρόσωπα που θα εμβολιαστούν εάν δεν μπορέσουν να πραγματοποιηθούν τα κλεισμένα ραντεβού, καθώς και επαναπρογραμματισμό ραντεβού άμεσα για όσους δεν μπορέσουν να μετακινηθούν για να κάνουν το εμβόλιο αυτές τις ημέρες».

«Έχουμε κάνει συντονισμό με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους παραχωρησιούχους στις Εθνικές Οδούς ώστε να μην έχουμε προβλήματα από την κακοκαιρία, που αναμένεται από σήμερα να είναι ιδιαίτερα έντονη» είπε, ακόμη, ενώ έκανε έκκληση στους πολίτες να αποφύγουν περιττές μετακινήσεις και εφόσον κινούνταν να είναι εφοδιασμένοι με τα απαραίτητα, όπως πχ. οι αντιολισθητικές αλυσίδες.

«Περίπου 50.000 εμβόλια πρέπει να γίνουν τις επόμενες 3-4 ημέρες σε περιοχές όπου αναμένεται να έχουμε πολύ χιόνι. Υπάρχει σχεδιασμός να υπάρχουν ανοιχτοί δρόμοι και οι δίοδοι σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας, ώστε να γίνει απρόσκοπτα η διαδικασία».

«Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι δεν θα είναι μια συνηθισμένη κακοκαιρία» προειδοποίησε, τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός.

Ο σχεδιασμός 

Οι Αρχές τέθηκαν σε πλήρη κινητοποίηση τις προηγούμενες ημέρες ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η εμβολιαστική διαδικασία παρά τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Πυροσβεστική και Αστυνομία βρίσκονται επί ποδός για να αντιμετωπίσουν όποιο πρόβλημα προκύψει, ενώ προς τον σκοπό αυτό θα εξυπηρετήσει και το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Σε περίπτωση που οι πολίτες δεν καταφέρουν να μεταβούν στο εμβολιαστικό κέντρο, οι δόσεις μπορεί να χρησιμοποιηθούν για τον εμβολιασμό μελών των ενόπλων δυνάμεων ή των σωμάτων ασφάλειας, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του ΣΚΑΪ.

Παράλληλα, ενδέχεται να εμβολιαστούν άτομα που δεν ανήκουν σε ομάδες προτεραιότητας ώστε να μην χαθούν δόσεις.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1516)
Tags:
αστυνομία, Πυροσβεστική, εμβολιασμός, εμβόλιο, ο καιρός αύριο, καιρός σήμερα, καιρός, Στέλιος Πέτσας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK