06:39 03 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1540)
0 14
Βρείτε μας

Ο πρωθυπουργός πραγματοποίησε επίσκεψη στο Mega Εμβολιαστικό Κέντρο στο Μαρούσι, ένα από τα τέσσερα μεγάλα που θα λειτουργήσουν στη χώρα.

Επίσκεψη στο Mega Εμβολιαστικό Κέντρο στο Μαρούσι πραγματοποίησε σήμερα, Σάββατο, το πρωί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τον υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Χαρδαλιά, τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους.

Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε όλους όσοι «έχουν  εμπλακεί στην επιχείρηση "Ελευθερία"» σημειώνοντας πως την Παρασκευή οι εμβολιασμοί ξεπέρασαν τους 500.000. «Έχουμε κλείσει παραπάνω από ένα εκατομμύριο ραντεβού. Είμαστε απολύτως συνεπείς στη δέσμευση την οποία έχουμε αναλάβει να εμβολιάζουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια τους συμπολίτες μας, οι οποίοι θέλουν να εμβολιαστούν, ανάλογα με τη ροή εμβολίων πού λαμβάνουμε κάθε εβδομάδα».

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο Mega Εμβολιαστικό Κέντρο στο Μαρούσι
© Φωτογραφία : ΓτΠ/Dimitris Papamitsos
Επίσκεψη Μητσοτάκη στο Mega Εμβολιαστικό Κέντρο στο Μαρούσι

Το εν λόγω εμβολιαστικό κέντρο είναι ένα από τα τέσσερα μεγάλα που θα λειτουργήσουν. «Θα λειτουργεί σε πρώτη φάση από τις 8 μέχρι τις 8 με δυνατότητα διεύρυνσης ωραρίου σε ένα χώρο ασφαλή» ενημέρωσε ο πρωθυπουργός, ο οποίος έστειλε το δικό του μήνυμα στους πολίτες.

«Η περιπέτεια αυτή θα τελειώσει όταν με το καλό έχει εμβολιαστεί ένα σημαντικό ποσοστό των συμπολιτών μας. Έχουμε τη δυνατότητα όπως έχουμε πολύ πει πολλές φορές να επιταχύνουμε τη διαδικασία των εμβολιασμών, έχουμε αποδείξει ότι με συνεργασία, με την απαραίτητη σύμπνοια όλων των κυβερνητικών δομών αλλά και των Ενόπλων Δυνάμεων που εμπλέκονται σε αυτή τη διαδικασία είμαστε σε θέση να φέρουμε εις πέρας αυτό το εξαιρετικά σύνθετο εγχείρημα με την ίδια όρεξη, με την ίδια διάθεση, με την ίδια ομαδικότητα, θα συνεχίσουμε και από τη Δευτέρα το πρωί θα είμαστε σε θέση να υποδεχτούμε τους πρώτους Αθηναίους, εδώ στο Mega εμβολιαστικό κέντρο με το όνομα "Προμηθέας", το οποίο δημιουργήθηκε εδώ στο Μαρούσι. Καλή συνέχεια».

Το Mega Εμβολιαστικό Κέντρο στο Μαρούσι
© Φωτογραφία : ΓτΠ/Dimitris Papamitsos
Το Mega Εμβολιαστικό Κέντρο στο Μαρούσι

Κατά την επίσκεψή του ο κ. Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει, μέσω τηλεδιάσκεψης, με τον Διοικητή του MEGA εμβολιαστικού κέντρου στη Θεσσαλονίκη, Αντισυνταγματάρχη κ. Καρόζη.

«Αν κριθεί απαραίτητο έχουμε τότε τη δυνατότητα να φτιάξουμε και άλλα έτσι ώστε να αυξήσουμε σημαντικά τη δυνατότητα των ημερήσιων εμβολιασμών. Να τονίσω ότι ήδη και σήμερα είμαστε από τις πρώτες χώρες στην Ευρώπη σε ημερήσιους εμβολιασμούς αλλά το πιο σημαντικό για μένα είναι ότι αυτή η διαδικασία τρέχει απρόσκοπτα, είναι μία διαδικασία ηλεκτρονική, εμείς ειδοποιούμε τους πολίτες σε αντίθεση με άλλες χώρες δεν υπάρχει καμία ταλαιπωρία και υπάρχει πολύ μεγάλη ικανοποίηση από τους πολίτες ότι το κράτος τους αντιμετωπίζει με την αξιοπρέπεια που τους αρμόζει. Και αυτό φυσικά είναι πολύ σημαντικό καθώς θα προχωράει η επιχείρηση και καθώς θα πρέπει να πείσουμε και τους υπόλοιπους συμπολίτες μας οι οποίοι ενδεχομένως να είναι ακόμα καχύποπτοι, ότι τα εμβόλια είναι και ασφαλή και αποτελεσματικά και όλος ο επαγγελματισμός ο οποίος εκπέμπεται και μέσα από τη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων, νομίζω ότι κατατείνει ακριβώς αυτό το μήνυμα» είπε, μεταξύ άλλων.

Οι δηλώσεις του Νίκου Χαρδαλιά

Με τη σειρά του ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς, σημείωσε πως σήμερα εγκαινιάζονται δύο μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα, αυτό και εκείνο στη Θεσσαλονίκη.

«Τη Δευτέρα σταδιακά μπαίνουν στην προσπάθεια που γίνεται σε όλη τη χώρα για τους εμβολιασμούς. Από τη Δευτέρα χωρίς ταλαιπωρία οι πολίτες και εδώ της Αθήνας αλλά και της Θεσσαλονίκης σιγά-σιγά έχουν τη δυνατότητα μέσα σε ένα περιβάλλον ασφαλές να μπορέσουν να προχωρήσουν και να προσθέσουμε ακόμα περισσότερες μονάδες και γραμμές εμβολιαστικές, στη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται σε όλη τη χώρα» σημείωσε.

Το Mega Εμβολιαστικό Κέντρο στο Μαρούσι
© Φωτογραφία : ΓτΠ/Dimitris Papamitsos
Το Mega Εμβολιαστικό Κέντρο στο Μαρούσι

Να σημειωθεί πως η δυναμικότητα του εμβολιαστικού κέντρου για το Φεβρουάριο είναι 2.400 εμβολιασμοί τη μέρα και σε πλήρη ανάπτυξη είναι 5.760 εμβολιασμοί τη μέρα και 150.000 το μήνα.

Η έναρξη του σταθμού θα γίνει τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021 με ενεργοποίηση τμήματος του σταθμού 48 εμβολιαστικών κέντρων.

Το ωράριο λειτουργίας του θα είναι από Δευτέρα έως και Σάββατο 08:00 έως 20:00 με δυνατότητα επέκτασης του ωραρίου. Στην πρώτη φάση τα ραντεβού προγραμματίζονται ανά 15 λεπτά.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1540)
Tags:
Μαρούσι, Κυριάκος Μητσοτάκης, εμβολιασμός, εμβόλιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK