19:27 05 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
Από
0 02
Βρείτε μας

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, βρέθηκε σήμερα στο mega εμβολιαστικό κέντρο στη Θεσσαλονίκη. Οι δηλώσεις του.

Το περίπτερο 13 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) όπου από τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου θα αρχίσει να λειτουργεί το μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο επισκέφτηκε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

«Ξεκινούν τη Δευτέρα οι εμβολιασμοί στο hub της Θεσσαλονίκης που θα είναι το μεγαλύτερο στη χώρας με 108 εμβολιαστικές γραμμές. Έχουμε προχωρήσει σε όλα τα απαραίτητα που αφορούν το υγειονομικό προσωπικό, τα logistics, τα εμβόλια. Τρέχουμε καθημερινά προσομοιώσεις και το σημαντικότερο είναι ότι είναι σημαντική η συνεργασία μεταξύ όλων των εμπλεκομένων, δηλαδή των υπηρεσιών του υπουργείου Υγείας, της Πολιτικής Προστασίας και το βασικότερο είναι η συνδρομή, η συμβολή των στελεχών, των υγειονομικών των Ενόπλων Δυνάμεων. Για εμάς το στοίχημα της "Ελευθερίας" είναι ένα στοίχημα καθημερινό για το οποίο νυχθημερόν δουλεύουνε χιλιάδες άνθρωποι με μεγάλη υπομονή και επιμονή» είπε ο κ. Χαρδαλιάς και πρόσθεσε ότι ανάλογα με το πώς θα πηγαίνει το εμβόλιο θα ανοίγουν κι άλλες γραμμές.

Το εμβολιαστικό κέντρο είναι στελεχωμένο με στρατιωτικούς γιατρούς και νοσηλευτές, έχει 108 γραμμές εμβολιασμού και δυναμικότητα 6.000 εμβολιασμών την ημέρα, όταν θα λειτουργήσει και το εμβολιαστικό κέντρο που στήθηκε στο διπλανό περίπτερο 15 της ΔΕΘ.

Αύριο, Κυριακή 14 Φεβρουαρίου, θα γίνει η τελική πρόβα και προσομοίωση της λειτουργίας του εμβολιαστικού κέντρου και τη Δευτέρα θα ανοίξει τις πύλες του στο κοινό.

Θεσσαλονίκη: Στο μέγα εμβολιαστικό κέντρο ο Χαρδαλιάς
© Sputnik
Θεσσαλονίκη: Στο μέγα εμβολιαστικό κέντρο ο Χαρδαλιάς

Από τις 108 γραμμές εμβολιασμού προς το παρόν θα τεθούν σε λειτουργία οι 24 και κάθε ώρα θα πραγματοποιούνται 432 εμβολιασμοί, ενώ στη συνέχεια θα τεθούν όλες σε λειτουργία με στόχο κάθε μήνα οι εμβολιασμοί να φτάσουν τις 150.000.

Ο γραμματέας πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ανέφερε ότι η χώρα μας μέτρα 45 ημέρες εμβολιασμών κι ότι χτες ξεπεράσαμε τους 500.000 εμβολιασμούς κι ότι πλησιάζουμε στο 5% εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού ενώ για το εμβολιαστικό κέντρο που στήθηκε στο περίπτερο 13  είπε ότι είναι το μεγαλύτερο της χώρας.

«Από Δευτέρα ξεκινά ακόμη ένα βήμα του επιχειρησιακού σχεδίου της επιχείρησης Ελευθερία, εντάσσονται οι δύο μεγάλοι σταθμοί στη Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη κι εδώ στη Θεσσαλονίκη είναι ο μεγαλύτερος που θα αναπτυχθεί στη χώρα» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Θεμιστοκλέους.

«Συνεχίζουμε την άμυνα με τα μέτρα προστασίας, εντείνουμε την αντεπίθεση με τους εμβολιασμούς» είπε ο υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης.

Το μέγα εμβολιαστικό κέντρο στη Θεσσαλονίκη
© Φωτογραφία
Το μέγα εμβολιαστικό κέντρο στη Θεσσαλονίκη

Να σημειωθεί ότι παρόμοιος χώρος εμβολιασμού έχει στηθεί και στο περίπτερο 15 χωρίς ωστόσο δεν έχει ανακοινωθεί ποτέ θα λειτουργήσει.

Tags:
Μάριος Θεμιστοκλέους, Νίκος Χαρδαλιάς, εμβολιασμός, εμβόλιο, Θεσσαλονίκη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK