16:03 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

«Να μην υπάρξει άλλος εξευτελισμένος πρύτανης, άλλη κατάληψη ορμητήριο σαν της ΑΣΟΕΕ ή του Γκίνη» σημειώνει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας για τους στόχους της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Από την ερχόμενη φοιτητική χρονιά θα αναλάβει τα καθήκοντά της η πανεπιστημιακή αστυνομία, σύμφωνα με το σχεδιάγραμμα που έκανε γνωστό ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Οι προσλήψεις για τη στελέχωση της πανεπιστημιακής αστυνομίας θα ξεκινήσουν άμεσα, σημείωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή». 

Αναφορικά με τα κριτήρια επιλογής, ο υπουργός σημείωσε πως οι επιλεχθέντες θα είναι άτομα εξοικειωμένα με την ακαδημαϊκή νοοτροπία, ενώ θα παρακολουθήσουν και μαθήματα αυτοάμυνας.

Αποστολή, όπως είπε, του σώματος είναι μην υπάρξει άλλος «εξευτελισμένος πρύτανης».

«Να μην υπάρξει άλλος εξευτελισμένος πρύτανης, άλλη κατάληψη ορμητήριο σαν της ΑΣΟΕΕ ή του Γκίνη».

Παράλληλα, ο υπουργός ξεκαθάρισε πως το σώμα δεν θα επεμβαίνει άμεσα σε περιπτώσεις καταλήψεων, οι οποίες δεν είναι εκ των προτέρων παράνομες. 

Διαδηλώσεις

Σχετικά με την απαγόρευση των συγκεντρώσεων άνω των 100 ατόμων, σημείωσε πως η ΕΛΑΣ δεν επέτρεψε τα συλλαλητήρια και επέβαλε την παραπάνω απαγόρευση με βάση τη γνώμη των ειδικών.

Η διαταγή παραβιάστηκε από πολλαπλάσιο κόσμο που ήθελε να διαδηλώσει τις τελευταίες ημέρες, είπε, έκρινες, όμως, αδιανόητο να συγκρουστεί η αστυνομία με τους διαδηλωτές.

Tags:
αστυνομία, πανεπιστήμια, ΑΕΙ, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK