09:44 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Συνάντηση με δύο μικρά παιδιά τα οποία νίκησαν τον καρκίνο είχε ο πρωθυπουργός, με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του Εθνικού Μητρώου Ασθενών Παιδικής και Εφηβικής Ηλικίας με Νεοπλασματικά Νοσήματα.

Συνάντηση με δύο μικρά και παιδιά που έδωσαν μεγάλη μάχη με το καρκίνο και νίκησαν είχε σήμερα, Δευτέρα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Υποδέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου τη Νεφέλη και τον Φίλιππο, με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του Εθνικού Μητρώου Ασθενών Παιδικής και Εφηβικής Ηλικίας με Νεοπλασματικά Νοσήματα.

Παρότι η προσοχή είναι αυτή την ώρα στον κορονοϊό, μέσα από τη μάχη κατά της πανδημίας βρήκαμε τρόπους να ενισχύσουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας συνολικά, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.  

«Δεν θα κουραστώ να λέω ότι η πρόοδος της ιατρικής, ειδικά στους παιδικούς και στους εφηβικούς καρκίνους, είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Έχουμε στη χώρα μας εξαιρετικό δυναμικό, πολύ μεγάλη εμπειρία, εξαιρετικές εγκαταστάσεις, καταπληκτικούς γιατρούς, σύμπραξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, με πολύ θετικά αποτελέσματα. Και σκοπός μας πρέπει να είναι να είναι ένας: να νικήσουμε πλήρως τον παιδικό και εφηβικό καρκίνο, τα παιδιά να βγουν πιο δυνατά από αυτήν την περιπέτεια».

Υπογράμμισε, παράλληλα, τη γενναιότητα των παιδιών, τα οποία δίνουν «δύναμη με τον τρόπο που αντιμετωπίζετε τη δική σας περιπέτεια. Και κάποια στιγμή πρέπει να αισθάνεστε και εσείς μεγάλη χαρά ότι παλέψατε, βγήκατε νικητές, και τα αφήνετε όλα αυτά πίσω».

Όσον αφορά στο Εθνικό Μητρώο, εκτίμησε πως θα  βοηθήσει στην κατεύθυνση να υπάρχουν πιο ακριβή στοιχεία, «για να μπορούμε να δούμε, ενδεχομένως, μέχρι και θέματα όπως η γενετική προδιάθεση και πώς μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε καλύτερα. Οπότε, χαίρομαι που μία εκκρεμότητα -γιατί αποτελούσε εκκρεμότητα- ήρθε και λύθηκε και βέβαια το αμέσως επόμενο βήμα είναι το Εθνικό Αρχείο Νεοπλασιών για όλα τα είδη νεοπλασιών πια, όπου και εκεί έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε».

Tags:
κορονοϊός, παιδιά, καρκίνος, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK