00:18 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

«Πόλεμος» κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση του κύματος κακοκαιρίας των προηγούμενων ημερών.

Απάντηση στις καταγγελίες του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας δίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης.

«Οι πολίτες ζητούν υπεύθυνη αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν από μια πρωτοφανή κακοκαιρία κι όχι κομματικούς καυγάδες. Γι' αυτό ακριβώς επί 3 ημέρες έχουμε αποφύγει να απαντήσουμε στις διαρκείς ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα και όλες οι υπηρεσίες βρίσκονται σε διάταξη μάχης για την οργανωμένη αποκατάσταση ζημιών» σημειώνει ο κ. Ταραντίλης σε σχετική ανακοίνωση. 

Σχετικά με τις σημερινές καταγγελίες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το κλείσιμο της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας, ο κ. Ταραντίλης υπενθυμίζει πως τον Δεκέμβριο του 2017 είχαν αποκλειστεί χιλιάδες άνθρωποι στο σημείο.

«Επειδή όμως τον ακούσαμε στη Βουλή να διαμαρτύρεται για το κλείσιμο της εθνικής οδού, του επισυνάπτουμε φωτογραφία και βίντεο από πολύ μικρότερη χιονόπτωση τον Δεκέμβριο του 2017, επί διακυβέρνησής του, όταν χιλιάδες άνθρωποι έμειναν εγκλωβισμένοι στα αυτοκίνητά τους, όχι για λίγα λεπτά όπως είπε, αλλά επί οκτώ ώρες στην Αθηνών- Λαμίας. Αυτά για αποκατάσταση της αλήθειας» είπε, συγκεκριμένα.

Ένα από τα βίντεο που αναφερόταν είναι το παρακάτω:

Στο ίδιο ζήτημα αναφέρθηκε από τη Βουλή και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Θοδωρής Λιβάνιος.

«Στις 22 Δεκεμβρίου 2017, επί κυβέρνησης πρώτης φοράς Αριστεράς, με ένα χιόνι -να ήταν 15%, να ήταν το 20%, να ήταν το 30%, να ήταν το 40% αυτού που είχαμε χθες- από τις δύο μεσημέρι, ξεκινώντας τα προβλήματα στο 126ο χιλιόμετρο της Αθηνών-Λαμίας, στις πέντε και δέκα άρχισε να γίνεται το πρόβλημα πιο έντονο, στις έξι και μισή αρχίζει και κλείνει η κυκλοφορία και μπλοκάρουν μέσα αυτοκίνητα και ουρές χιλιομέτρων και εγκλωβισμένα αυτοκίνητα. Το δε αποκορύφωμα είναι ότι μια άλλη κυβέρνηση, στις 8 Ιανουαρίου 2019, μάλλον δεν πρέπει να ήταν η ίδια κυβέρνηση με αυτή του κ. Τσίπρα, και ο τότε υπουργός εμφανιζόταν και έκλεινε την εθνική οδό από τη γέφυρα Καλυφτάκη, πάλι για λόγους πρόληψης, αφού είχαν αρχίσει οι εγκλωβισμοί» είπε ο ίδιος και διαπίστωσε πως είναι «πολύ εύκολο να λες σε όλα όχι». 

«Έχουμε το εξής παράδοξο: δρα η κυβέρνηση προληπτικά; Μας λέτε “ γιατί το κάνετε;”. Θα έπρεπε δηλαδή να έμενε ανοιχτός ο δρόμος, να εγκλωβιστούν αυτοκίνητα, να μείνουν άνθρωποι μέσα, ώστε να έρθουν μετά οι ίδιοι που σήμερα λένε “ γιατί κλείσατε τον δρόμο”, να λένε μετά “ γιατί δεν τον κλείσατε” και “ γιατί αφήσατε τον κόσμο να παγώσει”. Είναι οι ίδιοι που σε όποιο προληπτικό μέτρο παίρνουμε μας λένε γιατί το παίρνουμε. Το ίδιο κάνατε και με την εστίαση. Κορυφαίοι βουλευτές του κ. Τσίπρα μας έλεγαν γιατί να κλείσουμε την εστίαση και ότι θα καταστραφεί ο κόσμος. Και μετά από δύο μέρες οι ίδιοι άνθρωποι εγκαλούσαν την κυβέρνηση, γιατί δεν έκλεισε η εστίαση και ότι έγινε έκρηξη των κρουσμάτων. Είναι πολύ εύκολο να λες σε όλα όχι».
Tags:
κακοκαιρία Μήδεια, Μήδεια, Αλέξης Τσίπρας, εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας, Χρήστος Ταραντίλης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK