08:51 09 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
0 21
Βρείτε μας

Στις ζημιές που προκάλεσε η «Μήδεια», στην ανταπόκριση του κρατικού μηχανισμού και το «μπαλάκι των ευθυνών» αναφέρθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης μίλησε για την κακοκαιρία «Μήδεια» που σαρώνει τη χώρα μας εδώ και τρία 24ωρα, αναγνωρίζοντας τα μεγάλα προβλήματα ηλεκτροδότησης και υδροδότησης σε πολλές περιοχές της χώρας.

Όπως είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, κακοκαιρία τέτοιου μεγέθους έχει να σημειωθεί από το 2003 και ο ΔΕΔΔΗΕ με εντατικό τρόπο αποκαθιστά τις βλάβες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για μια ακραία χιονόπτωση και θεωρεί πως έπρεπε να έχουν γίνει προληπτικές εργασίες, δηλαδή το κόψιμο δέντρων και κλαδιών για να μην μπλοκάρουν δρόμοι και να διατηρηθεί ανέπαφο το οδικό δίκτυο.

«Στη Βόρεια Ελλάδα, που χιονίζει πιο συχνά δεν υπάρχουν τέτοια φαινόμενα γιατί έχουν ληφθεί τα σχετικά μέτρα» τόνισε, συμπληρώνοντας πως στη νότια Ελλάδα έπρεπε να υπάρχουν συνεργεία για να προβούν στις ανάλογες προπαρασκευαστικές ενέργειες εδώ και ημέρες.

«Η ευθύνη βρίσκεται πρωτίστως και κυρίως σε αυτόν που έχει τη συντήρηση του δικτύου. Έπρεπε λοιπόν ο ΔΕΔΔΗΕ να έχει ενεργήσει έτσι ώστε να κόψει τα δέντρα και τα κλαδιά που έπρεπε για να προφτάσει μια κακοκαιρία που συμβαίνει μια φορά στα 18 χρόνια. Αν αυτό είναι που καταλογίζουμε στον ΔΕΔΔΗΕ που έχει την ευθύνη της διαχείρισης και της συντήρησης του δικτύου, τότε πράγματι αυτό να του το καταλογίσουμε» σημείωσε ο υπουργός, επαναλαμβάνοντας πως πρόκειται για ακραία καιρικά φαινόμενα.

Ακόμη, επεσήμανε πως ο πολίτης πρέπει να βλέπει μια εργώδη προσπάθεια του κράτους σε αντίξοες συνθήκες, να αποκαταστήσει ζημιές ασυνήθεις και το 90% των οποίων αναμένεται να αποκατασταθεί σήμερα το βράδυ.

«Να αναγνωρίσουμε πως το κράτος είναι παρόν, ενεργεί, αποκαθιστά ζημιές. Υπάρχει συντονισμός των φορέων, του στρατού, της ΓΓΠΠ, των δήμων, του ΔΕΔΔΗΕ και ήδη σήμερα ένα μεγάλο κομμάτι των βλαβών έχει αποκατασταθεί. Πρόκειται για μια ακραία συνθήκη, όπου το κράτος είναι παρών λειτούργησε και λειτουργεί» κατέληξε ο υπουργός Εσωτερικών.

Tags:
κακοκαιρία, κακοκαιρία Μήδεια, μπλακ άουτ, χιόνια, χιόνι, διακοπή νερού, διακοπή ρεύματος, διακοπές, διακοπή, ΔΕΔΔΗΕ, Μάκης Βορίδης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK