05:34 04 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Στη σταθεροποίηση των νοσηλειών στην Αττική στάθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, εκφράζοντας την ελπίδα του να μην χρειαστεί παράταση του lockdown.

Στο δύσκολο έργο της αποκατάστασης των ζημιών στην Αττική αλλά και σε όλη την Ελλάδα, μετά το κύμα κακοκαιρίας «Μήδεια», αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης, σημειώνοντας πως δεν είναι ώρα να αναζητηθούν ευθύνες. Παράλληλα, απάντησε και σε ερωτήσεις σχετικά με μία πιθανή παράταση του lockdown στην Αττική. 

«Κάθε δύο λεπτά έπεφτε ένα δένδρο» σημείωσε για τα μεγάλα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και έκανε λόγο για μία «από τις πιο έντονες χιονοπτώσεις των τελευταίων 40 ετών».

«Ο κρατικός μηχανισμός κινητοποιήθηκε από την πρώτη στιγμή. Η κυβέρνηση έδρασε προληπτικά για την προστασία ζωών» επεσήμανε και ενημέρωσε πως ήταν περισσότερα από 600 τα συνεργεία που κινητοποιήθηκαν για την αποκατάσταση των βλαβών.

Μόνο στην Αττική, επιχείρησαν και επιχειρούν, όπως είπε, 450 τεχνικοί  της ΔΕΔΔΗΕ, δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής και του στρατού.

Ερωτώμενος για το εάν πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες, είπε πως προέχει η αποκατάσταση των ζημιών και αυτή η συζήτηση θα ανοίξει σε επόμενο χρόνο.

Εμβολιασμοί

Αναφέρθηκε, παράλληλα, στον επαναπρογραμματισμό των ραντεβού που χάθηκαν την Τρίτη στην Αττική λόγω της κακοκαιρίας.

Όπως είπε, οι πολίτες θα λάβουν SMS στο κινητό τους για το επόμενο ραντεβού, ενώ οι εμβολιασμοί θα γίνουν ως εξής:

  • Όσοι πολίτες ηλικίας 60 – 64 ετών είχαν κλείσει ραντεβού στο μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο στο Μαρούσι, θα εμβολιαστούν την επόμενη εβδομάδα. Θα λάβουν SMS για το πού και το πότε τρεις μέρες πριν.
  • Οι πολίτες ηλικίας 75 ετών και άνω αλλά και οι υγειονομικοί θα εμβολιαστούν την Κυριακή.

Lockdown στην Αττική

Ερωτώμενος σχετικά με την πιθανότητα παράτασης του lockdown στην Αττική, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε τα όσα έχει ανακοινώσει ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, σχετικά με την εικόνα στα νοσοκομεία.

Οι νοσηλείες έχουν σταθεροποιηθεί, είπε, και εξέφρασε την ελπίδα του ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί. «Πιστεύουμε ότι θα γίνει και καλύτερη και δεν θα υπάρξει παράταση».

Τέλος αναφέρθηκε στις νέες προκλητικές κινήσεις της Άγκυρας, αναφέροντας πως η ελληνική κυβέρνηση έχει πράξει όλα τα δέοντα.

Tags:
κακοκαιρία Μήδεια, Μήδεια, ΔΕΗ, Χρήστος Ταραντίλης, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK