00:31 06 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
Ελληνικό #MeToo (293)
0 12
Βρείτε μας

Θέση για τις καταγγελίες στον καλλιτεχνικό χώρο, αλλά και για τα προβλήματα από την κακοκαιρία «Μήδεια» έλαβαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός.

Για τα φλέγοντα θέματα των ημερών, τις επιπτώσεις της κακοκαιρίας «Μήδεια» και τις καταγγελίες για υποθέσεις κακοποίησης στον καλλιτεχνικό χώρο αναφέρθηκαν η Προέδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός, που συναντώνται στο Προεδρικό Μέγαρο στο πλαίσιο της καθιερωμένης ενημέρωσης που παρέχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Κακοκαιρία

Κατά τις εναρκτήριες δηλώσεις τους στις κάμερες, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη «μεγάλης εντάσεως» κακοκαιρία που έπληξε τη χώρα και δη την Αττική, εκφράζοντας την κατανόησή του στις αντιδράσεις των πολιτών στα βόρεια της περιφέρειας που παραμένουν χωρίς ρεύμα για πέμπτη ημέρα. 

Δεσμεύτηκε πως το πρόβλημα θα αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατό, εκτιμώντας πως μέχρι το τέλος της ημέρας θα έχει επανέλθει το ρεύμα και στις τελευταίες περιοχές.

Τόνισε πως στο μέλλον θα γίνει μία προσπάθεια για καλύτερη λειτουργία της κρατικής μηχανής προληπτικά αλλά και μετά τα φαινόμενα, ενώ αναφέρθηκε και στην «ενοχλητική επικάλυψη αρμοδιοτήτων».

Από την πλευρά της η κα Σακελλαροπούλου τόνισε την ανάγκη να ξεκαθαριστεί το νομικό πλαίσιο για αυτά τα θέματα. 

Ελληνικό MeToo

Όσον αφορά στο ελληνικό MeToo και τις καταγγελίες που παίρνουν μορφή «τσουνάμι», ο πρωθυπουργός σημείωσε πως είναι συγκλονιστικά τα όσα καταγγέλλονται.

«Ήρθε η ώρα εμείς, με τη δράση μας, να δώσουμε συνέχεια σε αυτές τις καταγγελίες ώστε να μπορέσουμε να ισορροπήσουμε ανάμεσα σε κράτους δικαίου και κοινωνία δικαίου».

Σχετικά με τις καταγγελίες για κακοποίηση ανηλίκων, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «απεχθή φαινόμενα».

«Η κακοποίηση ανήλικων είναι απεχθής. Το θέμα δεν είναι μόνο νομικό και πρέπει να μας βρει όλους ενωμένους χωρίς να προσφέρεται κομματική αντιπαράθεση» τόνισε.

Ζήτησε να υπάρξει ενότητα όσον αφορά στο ζήτημα, που «δεν προσφέρεται για κομματική αντιπαράθεση». 

«Να αποδοθεί δικαιοσύνη, όπως αρμόζει αλλά και κοιτώντας προς το μέλλον να σιγουρευτούμε ότι έχουμε το σωστό πλαίσιο για να αποφεύγονται τέτοια φαινόμενα».

Η κα Σακελλαροπούλου, με τη σειρά της, εξέφρασε τη «μεγάλη ανησυχία» της για τις καταγγελίες και ειδικότερα για τον καλλιτεχνικό χώρο σημείωσε πως είναι ένα «οξύ πρόβλημα που προϋπήρχε».

«Η κατάχρηση εξουσίας, η βία, είτε πρόκειται για χώρο εργασίας, εκπαίδευσης, προσωπικών ή οικογενειακών σχέσεων, δεν μπορεί να γίνει ανεκτή» τόνισε η ΠτΔ.

Αναφέρθηκε στη συνάντησή της με την Ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου, αναφέροντας πως έγινε για να σταλεί το μήνυμα προς όλες τις πλευρές ότι η Πολιτεία τους ενθαρρύνει να μιλήσουν.

Θέμα:
Ελληνικό #MeToo (293)
Tags:
κακοκαιρία Μήδεια, Μήδεια, καταγγελίες, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, MeToo, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK