22:52 08 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
0 11
Βρείτε μας

Μετά τις σοκαριστικές αποκαλύψεις για τον Δημήτρη Λιγνάδη, η υπουργός Πολιτιμού Λίνα Μενδώνη οφείλει να παραιτηθεί, σημειώνει η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκραρίας Ελίζα Βόζεμπεργκ.

Η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκραρίας Ελίζα Βόζεμπεργκ εκφράζει την άποψή της πως η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη θα πρέπει να παραιτηθεί από τη θέση της μετά και τις σοκαριστικές αποκαλύψεις για τον Δημήτρη Λιγνάδη

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Πρώτου Θέματος, η κα Βόζεμπεργκ εκτιμά πως η υπουργός οφείλει να παραιτηθεί, διότι εκ του θεσμικού ρόλου της έχει αντικειμενικά την πολιτική ευθύνη της επιλογής του Λιγνάδη

Διαβεβαίωσε, πάντως, πως δεν επιρρίπτει καμία ευθύνη στην κα Μενδώνη ούτε για απόπειρα συγκάλυψης, ούτε ότι γνώριζε εκ των προτέρων για τις πράξεις του τέως καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Οφείλει, όπως συνέχισε, να διευκολύνει τον πρωθυπουργό καθώς είτε ξεγελάστηκε είτε εξαπατήθηκε από τον κ. Λιγνάδη –όπως δήλωσε την Παρασκευή η υπουργός– είναι δική της ευθύνη η επιλογή των προσώπων.

Δεν είναι ευθύνη του πρωθυπουργού, αλλά του εκάστοτε υπουργού η επιλογή προσώπων, συμπλήρωσε και επέκρινε την αντιπολίτευση και όλους όσοι επικρίνουν τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Όπως είπε, είναι αδιανόητο να τολμούν με θρασύτητα να στρέφονται κατά του προσώπου του πρωθυπουργού.

«Ένας Κυριάκος Μητσοτάκης, που αν μη τι άλλο κανένας δεν μπορεί να μην παραδεχθεί ότι είναι ένας άριστος οικογενειάρχης και πατέρας και σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να δεχθεί ότι υπάρχει κάποιος στην κυβερνητική δομή να κάνει αυτά τα αίσχη, δεν υπάρχει περίπτωση να γνώριζε, ούτε να φανταστεί κάτι τέτοιο».
Tags:
Κυριάκος Μητσοτάκης, παραίτηση, Ελίζα Βόζεμπεργκ, Λίνα Μενδώνη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK