17:04 04 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1644)
0 13
Βρείτε μας

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης ενημέρωσε πως θα υπάρξει νέα εφαρμογή που θα αφορά μόνο τα ψώνια των καταναλωτών.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης επιβεβαιώνει πως θα υπάρξει μία καινούρια εφαρμογή με άλλο πιθανό πενταψήφιο νούμερο που θα αφορά μόνο το λιανεμπόριο και θα έχει χρονικό περιορισμό.

Ο κ. Κυριάκος Πιερρακάκης, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά, σημείωσε πως το εν λόγω νούμερο δεν θα έχει σχέση με το 13033, που παραμένει αυτούσιο. 

«Αυτήν τη στιγμή εξετάζουμε μέτρα ειδικά για το λιανεμπόριο, θέλουμε μαζί με τον κ. Γεωργιάδη και τον κ. Παπαθανάση τεχνολογικά μέτρα, τα οποία θα επιτρέψουν το γρηγορότερο άνοιγμα του λιανεμπορίου για να μπορέσει να λειτουργήσει κι η αγορά» ξεκαθάρισε.

Πώς θα ανοίξει το λιανεμπόριο

Το σενάριο που κυκλοφορεί από χθες θέλει τους ειδικούς να εισηγούνται άνοιγμα του λιανεμπορίου από την 1η Μαρτίου, με άλλα μέτρα όμως.

Συγκεκριμένα,  πλην του νέου πενταψήφιου -που φαίνεται ότι θα μπει στις ζωές των καταναλωτών- μπορεί να αλλάξει και ο χρόνος που θα έχουν στη διάθεσή τους για τα ψώνια τους.

Σύμφωνα με τα «Νέα» το δίωρο θα γίνει πλέον τρίωρο, ενώ οι πολίτες θα μπορούν να μεταβούν σε όποιο κατάστημα επιθυμούν. Η ίδια πηγή σημείωσε πως η αγορά θα λειτουργεί με το μοντέλο των σούπερ μάρκετ.

Οι ειδικοί φαίνεται να τίθενται υπέρ του ανοίγματος από την ερχόμενη εβδομάδα, με τη μέθοδο του click away όμως.

Θέμα:
Lockdown (1644)
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK