11:14 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1518)
0 04
Βρείτε μας

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να «κινηθεί ταχύτερα» στο ζήτημα των διαβατηρίων εμβολιασμού, θεωρεί ο Έλληνας υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης.

Στα πιστοποιητικά εμβολιασμού αναφέρθηκε ο υπουργός Τουρισμού της Ελλάδας, Χάρης Θεοχάρης, επισημαίνοντας πως οι ηγέτες της ΕΕ πρέπει να τα υιοθετήσουν, ώστε να αρχίσουν εκ νέου τα μαζικά ταξίδια.

«Βλέποντας την αντίδραση μερικών χωρών στις προτάσεις για πιστοποιητικά εμβολιασμού, αισθάνομαι ότι είναι πολύ μυωπική. Μπορούμε να κάνουμε περισσότερα τώρα για να προετοιμαστούμε» σημείωσε ο κ. Θεοχάρης σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα «Financial Times».

Μάλιστα, εξήγησε πως μερικές χώρες ανησυχούν πολύ «με το τώρα» ενώ χώρες στη βόρεια Ευρώπη «είναι απρόθυμες να κοιτάξουν μπροστά και να κάνουν σχέδια για μια οικονομική ανάκαμψη το καλοκαίρι», όμως «είναι ανάγκη να κινηθούμε ταχύτερα».

Σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη, ο σχεδιασμός για ασφαλή ταξίδια πρέπει να συμφωνηθεί σύντομα, καθώς οι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουν από τώρα αν θα είναι δυνατό να κάνουν φέτος θερινές διακοπές, ενώ επανέλαβε πως ο εμβολιασμός δεν θα είναι υποχρεωτικός για να ταξιδέψει κανείς και πως το μόνο «πλεονέκτημα» των εμβολιασμένων θα είναι πως δεν θα πρέπει να κάνουν τεστ COVID-19 για να εισέλθουν στη χώρα.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1518)
Tags:
τουρίστες, τουρισμός, ταξίδια, ταξίδι, πιστοποιητικό εμβολιασμού, πλατφόρμα εμβολιασμού, εμβολιασμός, εμβόλιο, εμβόλια
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK