09:43 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
0 12
Βρείτε μας

Ως άξια υπουργό χαρακτήρισε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπτερίτης τη Λίνα Μενδώνη τονίζοντας ότι έχει επιτελέσει «άριστο έργο» στον χώρο του Πολιτισμού.

Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπτερίτης αναφέρθηκε στην υπόθεση Λιγνάδη τονίζοντας ότι «θα δικαστεί από την Δικαιοσύνη, υπό αυτή την κυβέρνηση». Παράλληλα, εκτίμησε ότι η κα Λίνα Μενδώνη αποτελεί «μια άξια υπουργό η οποία έχει επιτελέσει ένα άριστο έργο και έχει απεμπλέξει τεράστια προβλήματα που υπήρχαν στον χώρο του Πολιτισμού».

Επιπλέον, καταλόγισε στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ραγκούση ότι το κόμμα του «στοχεύει μόνο στην κομματική αντιπαράθεση».

«Μας είπατε ότι καταδικάζετε το επαίσχυντο "ΝΔ_Παιδεραστές". Αυτό το κατώτατο σημείο που έχει φτάσει ποτέ το επίπεδο του δημόσιου διάλογου με την ταύτιση μιας ολόκληρης παράταξης, ενός ολόκληρου τμήματος του ελληνικού λαού με την παιδεραστία» είπε ο υπουργός.

Ωστόσο, όπως ανέφερε, «δεν σας ακούσαμε να καταδικάσετε τον βραχίονα της ενημέρωσής σας, τον κ. Βαξεβάνη, ο οποίος δήλωσε τα ίδια».

Έτσι, έκανε λόγο για «ντροπή και για το πολίτευμα και για τον δημόσιο διάλογο, αυτού του τύπου η πολιτική των "ταυτοτήτων" η οποία θέλει στην πραγματικότητα να δολοφονήσει ένα τμήμα ολόκληρο του ελληνικού λαού».

«Εάν θέλετε, να μας το πείτε ευθέως, ότι είμαστε παιδεραστές ή διαφορετικά να αποκηρύξετε τον κ. Βαξεβάνη. Ένα από τα δύο όμως. Δεν μπορείτε να τα έχετε και τα δύο».

Στο μεταξύ, απέρριψε τις κατηγορίες ότι η κυβέρνηση προσπάθησε να συγκαλύψει την υπόθεση Λιγνάδη ζητώντας όποιος έχει μια τέτοια άποψη να κατονομάσει ποια είναι η συγκάλυψη. 

«Υπάρχει κάποιος που το γνώριζε; Εάν υπάρχει, θέλω να μας το πείτε εδώ. Αλλά το να αφήνετε υπονοούμενα δηλητηριάζουν όχι μόνο την πολιτική, αλλά και τη Δημοκρατία».

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Γεραπετρίτης δήλωσε ότι έχουμε «ευθύνη» να επιλυθούν «όλα αυτά τα παθογόνα φαινόμενα και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας έτσι ώστε να δημιουργήσουμε ένα πλαίσιο που θα ενθαρρύνει την αποκάλυψη τέτοιων φαινομένων και τη διαχείρισή τους με τέτοιο τρόπο που θα είναι αποτρεπτικός».

«Υπάρχει ένα κοινωνικό απόστημα που διατρέχει ολόκληρη την κοινωνία [...] ένα ρεύμα σήμερα που πρέπει να το ενθαρρύνουμε για να ξετυλιχθεί αυτό το απίθανο κουβάρι ανομίας» σημείωσε ο υπουργός λέγοντας ότι θα υπάρξει ένα ολοκληρωμένο πακέτο δημοσίων πολιτικών σχετικά με αυτές τις υποθέσεις.

Σε ότι αφορά την υπόθεση Κουφοντίνα ο υπουργός αναφερόμενος στο Κράτος Δικαίου και την «επιλεκτική άποψη της αξιωματικής αντιπολίτευσης» και αναρωτήθηκε αν υπάρχει καμιά ευνοούμενη Πολιτεία όπου έχει δικαίωμα ο καταδικασθέντας να επιλέξει εκείνος τον τόπο που θα κρατείται.

Tags:
Δημήτρης Λιγνάδης, Κυβέρνηση, Υπουργείο Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, Γιώργος Γεραπετρίτης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK