01:26 01 ΙΟΥΝΙΟY 2020
LIFESTYLE
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στο χωριό Λαύκος, ιδρύθηκε το 1785. Παρουσιάζεται σε μια νέα σειρά από χάρτες με τις μακροβιότερες εταιρείες στον κόσμο, που μας κάνει να ανυπομονούμε να αρχίσουμε ξανά να ταξιδεύουμε.

Σε ένα γραφικό χωριουδάκι του Πηλίου από την πλευρά του Παγασητικού, τον Λαύκο, βρίσκεται η παλαιότερη επιχείρηση στην Ελλάδα ακόμη σε λειτουργία (τουλάχιστον μέχρι πριν τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας), σύμφωνα με μια νέα σειρά από χάρτες που παρουσίασε το Businessfinancing.co.uk: Είναι το παραδοσιακό καφενείο Εμμανουήλ Φορλίδα, που από το 1785 που πρωτοάνοιξε λειτουργεί αδιάκοπα, περνώντας μέχρι στιγμής από επτά γενεές της οικογένειας Φορλίδα.

Όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα του χωριού, κάποτε στον πάνω όροφο λειτουργούσε χάνι που είχε φιλοξενήσει προσωπικότητες όπως ο Παπαδιαμάντης, ο Βάρναλης και ο Δελμούζος. Ο σημερινός ιδιοκτήτης, ο κύριος Μανώλης, συνεχίζει να σερβίρει καθημερινά παραδοσιακό ελληνικό καφέ, σε μια ατμόσφαιρα που μας ταξιδεύει στο παρελθόν.

Οι χάρτες του Businessfinancing.co.uk έχουν συγκεντρώσει τις παλαιότερες επιχειρήσεις εν λειτουργία από σχεδόν όλες τις χώρες του κόσμου, παρουσιάζοντας τις συναρπαστικές ιστορίες τους και κάνοντάς μας να ονειρευόμαστε τη στιγμή που θα έχει ξεπεραστεί η πανδημία του COVID-19 και θα είμαστε ξανά σε θέση να ταξιδέψουμε.

© Φωτογραφία : businessfinancing.co.uk
Οι παλαιότερες επιχειρήσεις σε λειτουργία στον κόσμο - Χάρτης

Στην Ευρώπη, ειδικότερα, η παλαιότερη επιχείρηση βρίσκεται στο Σάλτσμπουργκ (Αυστρία) και είναι το St. Peter Stifts Kulinarium, ένα εστιατόριο που λειτουργεί αδιάλειπτα από το 803 και που φημολογείται ότι στο χάνι του έχει φιλοξενήσει τον Χριστόφορο Κολόμβο και τον Μότσαρτ. Ακολουθεί ένα οινοποιείο στη Γερμανία, το Staffelter Hof, με ιστορία από το 862.

© Φωτογραφία : businessfinancing.co.uk
Οι παλαιότερες επιχειρήσεις σε λειτουργία στην Ευρώπη - Χάρτης

Ποια είναι όμως η παλαιότερη επιχείρηση στον κόσμο; Πρόκειται για μια κατασκευαστική εταιρεία στην Ιαπωνία, την Kongo Gumi. Ιδρύθηκε το 578, όταν η τότε βασιλική οικογένεια προσκάλεσε έναν φημισμένο χτίστη από την Κορέα, τον Σιγκέμιτσι Κόνγκο, να κατασκευάσει τον πρώτο βουδιστικό ναό για λογαριασμό της κυβέρνησης. Ο Σιγκέμιτσι παρέμεινε στην Ιαπωνία και κληροδότησε την τεχνογνωσία του στην επόμενη γενιά και στους επόμενους 14 αιώνες, μέχρι που το 2006 η γιαπωνέζικη εταιρεία, χρεωμένη, πέρασε σε έναν μεγαλύτερο όμιλο. Μέχρι σήμερα, ωστόσο, συνεχίζει να κατασκευάζει κτίρια που συνδυάζουν την παραδοσιακή αρχιτεκτονική με τις νέες τεχνολογίες.

© Φωτογραφία : businessfinancing.co.uk
Οι παλαιότερες επιχειρήσεις σε λειτουργία στην Ασία - Χάρτης
© Φωτογραφία : businessfinancing.co.uk
Οι παλαιότερες επιχειρήσεις σε λειτουργία στην Αφρική - Χάρτης
© Φωτογραφία : businessfinancing.co.uk
Οι παλαιότερες επιχειρήσεις σε λειτουργία στη Βόρεια Αμερική - Χάρτης
© Φωτογραφία : businessfinancing.co.uk
Οι παλαιότερες επιχειρήσεις σε λειτουργία στη Νότια Αμερική - Χάρτης
© Φωτογραφία : businessfinancing.co.uk
Οι παλαιότερες επιχειρήσεις σε λειτουργία στην Ωκεανία - Χάρτης
Tags:
Παγασητικός, ταξίδι, Πήλιο, καφενείο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK