18:43 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
LIFESTYLE
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Στη διάρκεια της καραντίνας, ένα μοναδικό στον κόσμο τεχνολογικό εργαλείο μάς επιτρέπει να ταξιδέψουμε εικονικά στο νησιωτικό σύμπλεγμα του Ατλαντικού, «ζητώντας» από έναν ντόπιο να μας μεταφέρει στις ομορφότερες γωνιές του.

Οι Νήσοι Φερόες, ένα νησιωτικό σύμπλεγμα στον Ατλαντικό Ωκεανό που ανήκει στη Δανία, έχουν επηρεαστεί από την πανδημία του COVID-19 με αποτέλεσμα ο τουρισμός τους αυτή την περίοδο, όπως και σε ολόκληρο τον κόσμο, να έχει νεκρώσει. Ωστόσο, πλέον δίνουν την ευκαιρία σε όλους μας να τις επισκεφτούμε εικονικά, χωρίς να σπάσουμε την καραντίνα, μέσα από ένα νέο, μοναδικό στον κόσμο τεχνολογικό εργαλείο.

Στη διαδραστική, σχεδόν sci-fi πλατφόρμα που δημιούργησαν, Remote Tourism, μπορούμε όχι απλώς να λάβουμε μέρος σε ξεναγήσεις στα νησιά μέσα από υπέροχα βίντεο, αλλά και να συμμετάσχουμε ενεργά σε αυτές, κατευθύνοντας τον ξεναγό μας (έναν ντόπιο) στα αξιοθέατα της επιλογής μας. Είναι δηλαδή σαν ένα αληθινό βίντεο γκέιμ με παίκτες εμάς και «χαρακτήρες» τους ντόπιους ξεναγούς των νησιών, τους οποίους καθοδηγούμε σε μεγαλειώδες καταρράκτες, απόκρημνα βουνά και δραματικές ακτές σαν να έχουμε στα χέρια μας ένα τηλεχειριστήριο.

Εικονικές διαδρομές στην άγρια φύση

Οι ξεναγοί μας μετακινούνται με τα πόδια, με καγιάκ, με άλογα, ακόμα και σκαρφαλώνουν σε βουνά. Μας συστήνουν έναν διαφορετικό τρόπο ζωής, ενός πληθυσμού 50.000 ανθρώπων κυριολεκτικά στη μέση του πουθενά, όπου εδώ και αιώνες έχουν μάθει να δαμάζουν την άγρια φύση και να επιβιώνουν σε αντίξοες καιρικές συνθήκες στη διάρκεια του χειμώνα.

Κατά την ξενάγηση, επιπλέον, μας δίνεται η δυνατότητα να κάνουμε ερωτήσεις στον ξεναγό μας σε πραγματικό χρόνο, ώστε να μάθουμε περισσότερες πληροφορίες για ό,τι βλέπουμε. Έτσι, ακόμα και αν δεν ταξιδέψουμε στις Νήσους Φερόες ούτε μετά το τέλος της καραντίνας, έχουμε μια ευκαιρία να ανακαλύψουμε έναν προορισμό που θα μας γεμίσει με καθηλωτικές εικόνες.

Οι ξεναγήσεις γίνονται δύο φορές την ημέρα και περισσότερες πληροφορίες θα βρούμε εδώ. Μπορούμε επίσης να παρακολουθήσουμε το παρακάτω βίντεο:

Σχετικά:

Πασχαλινό ταξίδι στην Ολλανδία: Εικονική βόλτα σε κήπο με ανθισμένες τουλίπες – Βίντεο
Ο γύρος του κόσμου από το σπίτι: 12+1 μουσεία προσφέρουν εικονικές ξεναγήσεις
Ταξιδεύοντας στην καραντίνα: Εικονικές ξεναγήσεις σε 8 φυσικά θαύματα του κόσμου
Tags:
ξενάγηση, τουρισμός, Νήσοι Φερόες, Ατλαντικός Ωκεανός, Δανία, ταξίδι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK