Παρόλο που έχουμε συνδέσει το αβοκάντο με τη γαστρονομική κουλτούρα της Λατινικής Αμερικής και συγκεκριμένα με την πράσινη σάλτσα γουακαμόλε, πλέον έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές σε κάθε γωνιά του πλανήτη και έμβλημα της μαγειρικής των millennials. Όχι τυχαία, αφού πέρα από νόστιμο είναι και ιδιαίτερα θρεπτικό, πλούσιο σε ωφέλιμα λιπαρά οξέα, βιταμίνη Ε και κάλιο. Έχει όμως και ένα μεγάλο μειονέκτημα: είναι ιδιαίτερα ευπαθές. Για την ακρίβεια, από την πρώτη στιγμή που το κόβουμε και εκτίθεται στον αέρα, η σάρκα του αρχίζει να μαυρίζει και να αλλοιώνεται.
- Το πιο στοιχειώδες που έχουμε να κάνουμε για να παρατείνουμε τη διάρκεια ζωής του είναι να το διατηρήσουμε στο ψυγείο ολόκληρο. Εκτός αν το αβοκάντο μας είναι ακόμη άγουρο, οπότε μπορούμε να το αφήσουμε εκτός ψυγείου μέχρι να ωριμάσει (και να είναι έτοιμο για κατανάλωση).
- Αν, αφού το κόψουμε, δεν το καταναλώσουμε αμέσως (π.χ. χρησιμοποιήσουμε μόνο το μισό σε κάποια συνταγή), ψεκάζουμε τη σάρκα του με λίγο χυμό λεμονιού ώστε να εμποδίσουμε την οξείδωση και το μαύρισμά της και το φυλάσσουμε στο ψυγείο, σε σακουλάκι που κλείνει αεροστεγώς.
- Μια εναλλακτική συντήρησης (στο ψυγείο, πάντα) είναι να το πολτοποιήσουμε, να προσθέσουμε κάποιο όξινο υλικό, όπως χυμό λεμονιού ή ξίδι, και κατόπιν να το αποθηκεύσουμε σε αεροστεγές τάπερ.
- Μπορεί να διατηρηθεί και στην κατάψυξη, έως και για έξι μήνες. Ιδανικά, πριν από την κατανάλωση το αφήνουμε να αποψυχθεί αργά, μεταφέροντάς το 12-24 ώρες νωρίτερα στο ψυγείο. Αν δεν έχουμε διαθέσιμο τόσο χρόνο, τοποθετούμε το τάπερ με το αβοκάντο μέσα σε νερό σε θερμοκρασία δωματίου (χωρίς το αβοκάντο να έρθει σε επαφή με το νερό).
- Το κατεψυγμένο αβοκάντο, ωστόσο, μπορεί να καταναλωθεί μόνο ως συνοδευτικό σε άλλες τροφές, για παράδειγμα μέσα σε γουακαμόλε ή χούμους. Αν, βγάζοντάς το από την κατάψυξη, διαπιστώσουμε ότι έχει σχηματιστεί μια σκουρόχρωμη στρώση στην επιφάνεια, την αφαιρούμε και καταναλώνουμε το υπόλοιπο.
Πατώντας το κουμπί "Δημοσίευση", σημαίνει ότι συμφωνείτε με την επεξεργασία των δεδομένων από τον λογαριασμό σας στο Facebook για να μπορέσετε να σχολιάσετε τις ειδήσεις στον ιστότοπό μας χρησιμοποιώντας αυτό τον λογαριασμό. Μπορείτε να βρείτε λεπτομερή περιγραφή της διαδικασίας επεξεργασίας στην Πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων.
Μπορείτε να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας διαγράφοντας όλα τα σχόλια σας.
Όλα τα σχόλια
Προεπισκόπηση νέων σχολίων (0)
σε απάντηση του(Προεπισκόπηση σχολίουΑπόκρυψη σχολίου)