06:45 07 ΙΟΥΝΙΟY 2020
LIFESTYLE
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Η 86χρονη ηθοποιός σε νέο άρθρο της στο περιοδικό Spectator στηλιτεύει τη βρετανική κυβέρνηση και γενικά τον δυτικό κόσμο για ηλικιακές διακρίσεις, με αφορμή την αντιμετώπιση των 70+ στην πανδημία της COVID-19.

Η Τζόαν Κόλινς σε άρθρο που υπογράφει στο περιοδικό Spectator στηλιτεύει τον δυτικό κόσμο και ειδικότερα τη βρετανική κυβέρνηση για «φοβερές ηλικιακές διακρίσεις», με αφορμή την αντιμετώπιση των μεγαλύτερης ηλικίας ανθρώπων κατά την πανδημία του νέου κορονοϊού.

Όπως γράφει η 86χρονη ηθοποιός:

«Ανέκαθεν θεωρούσα τη δυτική κοινωνία φοβερά ρατσιστική σε θέματα ηλικίας και δεν αναφέρομαι μόνο στον κόσμο της “σοουμπίζ” αλλά γενικά. Και μετά η κυβέρνησή μας επέμενε ότι οι “εβδομηντάρηδες” (φοβερή έκφραση) ήταν “ευάλωτοι” (ακόμα πιο φοβερή έκφραση) και θα έπρεπε να παραμείνουν σε καραντίνα (η πιο φοβερή έκφραση από όλες) μέχρι να βρεθεί εμβόλιο».

Η Κόλινς ερμηνεύει αυτή τη στάση ως την υπέρτατη διάκριση απέναντι σε ανθρώπους που ανεξαρτήτως της ηλικίας τους, δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας. Πιο «επιβλαβή», ωστόσο, θεωρεί τη διάδοση της πεποίθησης στον γενικό πληθυσμό ότι οι ηλικιωμένοι πρέπει να απομονωθούν από όλους.

Όπως συνεχίζει στο άρθρο της:

«Πριν από την καραντίνα σχεδίαζα να δειπνήσω με τον Πιρς Μόργκαν, αλλά όταν του έστειλα μήνυμα να βεβαιωθώ ότι ισχύει, έλαβα ως απάντηση ένα μανιφέστο όπου μου εξηγούσε ότι δεν ήθελε να είναι “υπεύθυνος” για τον θάνατό μου!».

Η ίδια πάντως έχει αποδείξει μέσα από την ιστορία της ζωής της ότι η ηλικία είναι μόνο ένας αριθμός, όπως επισημαίνει άλλωστε:

«Παντρεύτηκα έναν άντρα τρεις δεκαετίες νεότερό μου και στο τελευταίο μου τσεκάπ ο γιατρός μού είπε ότι είμαι “εντυπωσιακά” υγιής. Είμαι τυχερή που έχω τεράστια ενέργεια και ενθουσιασμό για τη ζωή. Μάλιστα, ο άντρας μου λέει συχνά ότι αν είχα παντρευτεί κάποιον συνομήλικό μου, οι ρυθμοί μου θα τον είχαν σκοτώσει».

Όπως προσθέτει η Κόλινς, οι ηλικιακές διακρίσεις είναι η τελευταία προκατάληψη που όχι απλώς επιβιώνει, αλλά εξακολουθεί να γίνεται ανεκτή:

«Δεν μας επιτρέπεται να αποκαλούμε κάποιον χοντρό κι όμως έχει αποδειχθεί ότι η παχυσαρκία, που εντοπίζεται σχεδόν στο ένα τρίτο του βρετανικού πληθυσμού, είναι ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες κινδύνου στους θανάτους από COVID-19. Αν όμως η κυβέρνηση τολμούσε να ζητήσει από τους παχύσαρκους να παραμείνουν περιορισμένοι, θα προκαλούσε κατακραυγή».

 

Σχετικά:

Μέγκαν Μαρκλ: «Έπαιξε με την καρδιά μου» υποστηρίζει παλιός της φίλος από το σχολείο
Τζουντ Λο: Περιμένει παιδί με τη νέα γυναίκα του, Φιλίπα
Χάγκεν Μιλς: Ο ηθοποιός της σειράς «Baskets» πυροβόλησε τη μητέρα του παιδιού του και αυτοκτόνησε
Tags:
Βρετανία, ηλικιωμένοι, διακρίσεις, COVID-19, καραντίνα, πανδημία, κορονοϊός, ηθοποιός, Spectator, Τζόαν Κόλινς
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK