18:40 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
LIFESTYLE
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Μάλλον κάτι ήξερε η Doja Cat όταν ράπαρε για το πόσο φανταστικές είναι οι αγελάδες στο τραγούδι της «Mooo» το 2008!

Δεν υπάρχουν κάποιες μέρες που πραγματικά χρειάζεστε μια μεγάλη αγκαλιά για να αισθανθείτε καλύτερα ή πολύ απλά για να χαλαρώσετε από μία κουραστική ημέρα;

Συνήθως βρίσκουμε καταφύγιο στην αγκαλιά των κατοικιδίων μας ή «ξεσπάμε» στην γιόγκα. Ε λοιπόν, πλέον υπάρχει και νέος ιδιαίτερος τρόπος να χαλαρώσετε και να πείτε «αντίο» στο στρες της ημέρας.

Είστε έτοιμοι; 

Ξεκινώντας από την Ολλανδία μια δεκαετία πριν και πλέον διαδεδομένο σε όλο τον κόσμο το «Koe knuffelen» είναι γεγονός! Τι σημαίνει αυτό; Άνθρωποι αγκαλιάζουν μια αγελάδα (ναι καλά διαβάσατε) για 2-3 ώρες ώστε ο καρδιακός τους παλμός και η θερμοκρασία του σώματος του ζώου να τους βοηθήσει να χαλαρώσουν!

Μπορεί να ακούγεται… περίεργο, αλλά η επιστήμη υποστηρίζει την συγκεκριμένη πρακτική. 

«Η αγκαλιά με μια αγελάδα αυξάνει την παραγωγή οξυτοκίνης (ή αλλιώς την ορμόνη της αγάπης) που βοηθάει στην δημιουργία δεσμών μεταξύ των ανθρώπων», αναφέρει βρετανικό μέσο ενημέρωσης.

Μάλλον κάτι ήξερε η Doja Cat όταν ράπαρε για το πόσο φανταστικές είναι οι αγελάδες στο τραγούδι της «Mooo» το 2008!

Και δεν είναι μόνοι οι άνθρωποι που κερδίζουν κάτι από μια αγκαλιά. Σύμφωνα με μια μελέτη του 2008 οι αγελάδες απολαμβάνουν εξίσου τις αγκαλιές καθώς συμπεριφέρονται όπως τα κατοικίδια ζώα όταν τα χαϊδεύεις.

Άρα η λύση είναι μία! Κάθε φορά που είστε αγχωμένοι, τρέξτε στους αγρούς και αγκαλιάστε μια αγελάδα!

Tags:
στρες, αγκαλιές, ζώα, αγελάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK