18:05 02 ΜΑΡΤΙΟY 2021
MEDIA
Λήψη σύντομου url
Από
0 0 0
Βρείτε μας

Για πρώτη φορά, μια γυναίκα, η Σολεδάδ Γκαγιέγο-Ντίαθ, θα αναλάβει τη διεύθυνση της πρώτης σε κυκλοφορία εφημερίδας της Ισπανίας, της El Pais, συγκεντρώνοντας μάλιστα την τεράστια πλειοψηφία της συντακτικής ομάδας.

Η Σολεδάδ Γκαγιέγο-Ντίαθ θα γίνει η πρώτη γυναίκα διευθύντρια της El Pais, της ισπανικής εφημερίδας που είναι η πρώτη σε κυκλοφορία στη χώρα. Η απόφαση ελήφθη μάλιστα την ίδια στιγμή που στην ισπανική κυβέρνηση οι γυναίκες αποτελούν πλειοψηφία.

Ο διορισμός της Σολεδάδ Γκαγιέγο-Ντίαθ εγκρίθηκε την Πέμπτη από τη συντακτική ομάδα των περίπου 300 δημοσιογράφων λαμβάνοντας το 97,2% των ψήφων, σύμφωνα με το AFP.

Το μόνο που μένει πλέον είναι να λάβει την επίσημη έγκριση του διοικητικού συμβουλίου, δήλωσε εκπρόσωπος της Prisa, ιδιοκτήτρια εταιρεία της εφημερίδας με τους περισσότερους αναγνώστες στον ισπανόφωνο κόσμο με τη λατινοαμερικανική, ισπανική και πορτογαλική έκδοση.

Γεννημένη το 1951, η Σολεδάδ Γκαγιέγο-Ντίαθ εντάχθηκε στο δυναμικό της El Pais όχι πολύ καιρό μετά την ίδρυση της εφημερίδας το 1976. Ξεκίνησε σαν πολιτική συντάκτης πριν ξεκινήσει τη διεθνή της καριέρα ως ανταποκρίτρια σε Βρυξέλλες, Λονδίνο, Παρίσι, Νέα Υόρκη και Μπουένος Άιρες. Είχε διατελέσει ακόμη αναπληρώτρια διευθύντρια της εφημερίδας.

Η Σολεδάδ Γκαγιέγο-Ντίαθ θα διαδεχθεί τον Αντόνιο Κάνιο, που είχε αναλάβει καθήκοντα το 2014, περίοδο κατά την οποία η El Pais είχε ασκήσει έντονη κριτική κατά του Πέδρο Σάντσεθ, ο οποίος ανέλαβε γενικός γραμματέας του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος την ίδια χρονιά.

Tags:
El Pais
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK