08:04 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
MEDIA
Λήψη σύντομου url
Από
0 0 0
Βρείτε μας

To Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης διατήρησε την από το 2014 εκδοθείσα απόφασή του, απέρριψε την ένσταση και την αίτηση θεραπείας του καναλιού και προχωρά στην αναστολή της εκπομπής του.

Την αναστολή του δικαιώματος εκπομπής προγράμματος στο τηλεοπτικό κανάλι SBC TV, αποφάσισε το ΕΣΡ, κρίνοντας ότι είναι παράνομο, μια απόφαση που προκάλεσε τις αντιδράσεις των εργαζομένων και αποφάσισαν κινητοποιήσεις αλλά και να έρθουν σε επαφή με μέλη της κυβέρνησης.

Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης πρακτικά επανέλαβε την απόφαση του 2014 ρίχνοντας «άκυρο» στη συνέχιση λειτουργίας του SBC TV, η άδεια εκπομπής του οποίου αφαιρέθηκε πριν από τρεις μήνες. Τότε η τηλεοπτική εταιρεία είχε υποβάλει ένσταση  αλλά το ΕΣΡ έκρινε εκ νέου ότι δεν υπάρχει «νομίμως λειτουργών τηλεοπτικός σταθμός με ιδιοκτησιακό φορέα την αιτούσα εταιρεία», όπως είχε κρίνει και από τον Νοέμβριο του 2010 με την υπ' αριθμ. 575/30.11.2010 απόφασή του. Επίσης, με άλλη απόφασή του, την υπ' αριθμ. 496/22.12.2014, δεν εγκρίθηκε η σύμβαση που η αιτούσα είχε συνάψει με την εταιρεία «Ραδιοτηλεοπτικές επιχειρήσεις Jeronymo Groovy AE», ιδιοκτήτρια του «νομίμως λειτουργούντος τηλεοπτικού σταθμού περιφερειακής εμβέλειας Sunny Channel».

Το SBC TV με την πρώτη αίτηση θεραπείας του πριν από έναν χρόνο είχε ζητήσει την ανάκληση των αποφάσεων του ΕΣΡ το 2014, αίτηση που απορρίφθηκε από το συμβούλιο με επιχείρημα ότι «δεν εισφέρεται κανένα νέο στοιχείο που να κλονίζει την ορθότητα των ανωτέρω αποφάσεων».

Στο θέμα τοποθετήθηκε και η Digea, διευκρινίζοντας ότι προχώρησε στην υλοποίηση της απόφασης του ΕΣΡ: «η Digea είναι υποχρεωμένη να υλοποιήσει την απόφαση του ΕΣΡ για τον συγκεκριμένο τηλεοπτικό σταθμό, βάσει της οποίας δεν επιτρέπεται η εξακολούθηση μετάδοσης του προγράμματός του».

Tags:
SBC TV, Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, ΕΣΡ, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK