16:13 17 ΙΟΥΝΙΟY 2019
Mega

Κλείνει οριστικά το Mega με αποφάσεις του ΣτΕ

© Φωτογραφία : Γραφείο Τύπου Mega
MEDIA
Λήψη σύντομου url
Mega
0 0 0

Οριστικό τέλος στο Mega φέρνουν αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, το οποίο απέρριψε τις προσφυγές κατά του «μαύρου» στο τηλεοπτικό κανάλι, όπως προέβλεπε σχετική απόφαση του ΕΣΡ.

Οριστικό είναι πλέον το «μαύρο» για το Mega καθώς η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε τις προσφυγές του σταθμού και των εργαζομένων στο σταθμό για την ακύρωση της απόφαση του ΕΣΡ με την οποία διατάχθηκε ο τερματισμός λειτουργίας του τηλεοπτικού καναλιού.

Συγκεκριμένα, με δύο αποφάσεις του, το ΣτΕ απέρριψε τόσο την αίτηση ακύρωσης που είχε καταθέσει ο τηλεοπτικός σταθμός, όσο και 112 εργαζομένων στον εν λόγω σταθμό, ζητώντας την ακύρωση της υπ΄ αριθμ. 18/2018 απόφασης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ).

Τα μέλη του Συμβουλίου της Επικρατείας έκριναν πως κατ' εφαρμογή του νόμου 4496/17, «οι τηλεοπτικοί σταθμοί εξαρτούν τη συνέχιση της λειτουργίας τους από τη συμμετοχή τους σε προκηρυχθείσα διαγωνιστική διαδικασία αδειοδότησης», σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Το ΣτΕ επισημαίνει ότι «στην περίπτωση μη συμμετοχής ή απαράδεκτης ή ανεπιτυχούς συμμετοχής τηλεοπτικού σταθμού σε προκηρυχθείσα διαδικασία αδειοδότησης επιβάλλεται κατά δέσμια αρμοδιότητα ο τερματισμός λειτουργίας του μετά την τήρηση της προβλεπόμενης διαδικασίας, χωρίς να καταλείπεται στάδιο εκτίμησης των κατ' ιδίαν περιστάσεων».

Σημειώνεται ότι με άλλες τέσσερις αποφάσεις της Ολομέλειας (2014-2017) απερρίφθησαν οι αιτήσεις ακύρωσης της Ένωσης Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας και των τηλεοπτικών σταθμών SKAI, Star και ANT1 που στρέφονταν κατά της τελευταίας αδειοδοτικής διαδικασίας.

Tags:
τηλεοπτικές άδειες, τηλεοπτικός σταθμός, κανάλι, Συμβούλιο της Επικρατείας, Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, Mega
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK