07:37 27 ΙΟΥΝΙΟY 2019
Mega

«Πλήγμα για τον πλουραλισμό το "μαύρο" στο Mega»

© Φωτογραφία : Γραφείο Τύπου Mega
MEDIA
Λήψη σύντομου url
ΕΣΗΕΑ
0 0 0

Μέτρα στήριξης των εργαζομένων του MEGA ζήτησε από την κυβέρνηση η ΕΣΗΕΑ, η οποία παράλληλα επέρριψε σαφείς ευθύνες σε μετόχους και τράπεζες για το «μαύρο» στον τηλεοπτικό σταθμό.

Ανακοίνωση για το επαπειλούμενο «μαύρο» στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, ως απόρροια της πρόσφατης απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, εξέδωσε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ.

«Όπως κάθε μαύρο, και αυτό αποτελεί πλήγμα στον πλουραλισμό, απαραίτητο συστατικό της δημοκρατίας και της πολυφωνίας» ανέφερε η συνδικαλιστική οργάνωση των δημοσιογράφων.

Και πρόσθεσε: «Οι τελευταίες εξελίξεις αφήνουν, δυστυχώς, στη σκιά τη ζοφερή κατάσταση, στην οποία έχουν περιέλθει οι εκατοντάδες εργαζόμενοι του MEGA, οι οποίοι σε πείσμα όλων, κατόρθωσαν να διατηρήσουν το κανάλι σε λειτουργία παρά τις ατέλειωτες αντιξοότητες. Και με σημαντικό μερίδιο τηλεθέασης, έστω και χωρίς ειδησεογραφικό πρόγραμμα».

Mega
© Φωτογραφία : Γραφείο Τύπου Mega

«Είναι λοιπόν οι συνάδελφοι μας δημοσιογράφοι, αλλά και το λοιπό προσωπικό του MEGA που δεν πρέπει να αφεθούν στη μοίρα τους. Δεν τους αξίζει το επερχόμενο "μαύρο", καθώς κυρίως, αυτοί είναι οι υπεύθυνοι της διαχρονικής επιτυχίας ενός τηλεοπτικού σταθμού που σημάδεψε ανεξίτηλα το πέρασμα στην ιδιωτική τηλεόραση 30 χρόνια πριν» έσπευσε να προσθέσει η ΕΣΗΕΑ.

Και συνέχισε στο ίδιο πλαίσιο: «Είναι αυτονόητο, ότι για τη θλιβερή αυτή κατάσταση το πιο σημαντικό μερίδιο ευθύνης το έχουν οι μέτοχοι του MEGA και οι πιστώτριες του τράπεζες, καθώς απέτυχαν πανηγυρικά να συμπέσουν σε μια βιώσιμη λύση επανεκκίνησης του ιστορικού τηλεοπτικού σταθμού, επιδεικνύοντας ακραία αδιαλλαξία με μοναδικά θύματα τους εργαζομένους του».

«Δυστυχώς, ευθύνη φέρει και η κυβέρνηση, η οποία δεν ανέλαβε κατά τα δυο τελευταία έτη κάποια ουσιαστική πρωτοβουλία που θα μπορούσε, σε συνεργασία με μετόχους και τράπεζες, να αποτρέψει το σημερινό αδιέξοδο» συμπλήρωσε.

Κατά συνέπεια, η ΕΣΗΕΑ κάλεσε «αυτούς που ανέλαβαν να φέρουν σε πέρας την διαδικασία της ειδικής διαχείρισης να το πράξουν τάχιστα, ώστε οι συνάδελφοι που βρίσκονται αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας να ικανοποιηθούν άμεσα για τις απαιτήσεις τους».

Ζήτησε τέλος, από την κυβέρνηση να «λάβει κάθε δυνατή πρόνοια για την άμεση οικονομική ανακούφιση των απλήρωτων συναδέλφων και τονίζουμε ότι η ΕΣΗΕΑ θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και θα βρίσκεται στο πλευρό των συναδέλφων καθ' όλη τη διάρκεια της διαδικασίας της ειδικής διαχείρισης».

Σχετικά:

Κλείνει οριστικά το Mega με αποφάσεις του ΣτΕ
Σε λειτουργία ξανά η ιστοσελίδα του mega
Οι εργαζόμενοι του MEGA ζητούν να δοθούν δύο μισθοί τους για τους πυρόπληκτους
Νομικό μπέρδεμα με το επίδομα εργαζομένων του Mega
Tags:
τηλεόραση, ΕΣΗΕΑ, Mega
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK