10:06 05 ΜΑΡΤΙΟY 2021
MEDIA
Λήψη σύντομου url
Από
0 01
Βρείτε μας

Ως το «τελευταίο επεισόδιο κακοδιαχείρισης στα ελληνικά ΜΜΕ» χαρακτήρισε την υπόθεση του Mega ο Λευτέρης Κρέτσος, ενώ επιτέθηκε σε όσους συγκρίνουν την περίπτωση του «μαύρου» στην ΕΡΤ και του πρώτου ιδιωτικού καναλιού.

Για το κλείσιμο του Mega μίλησε ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Λευτέρης Κρέτσος, τονίζοντας ότι ήταν «το τελευταίο επεισόδιο κακοδιαχείρισης στα ελληνικά ΜΜΕ», ενώ χαρακτήρισε «μαύρη προπαγάνδα» τις απόπειρες συμψηφισμού μεταξύ Mega και ΕΡΤ.

«Το 2012, το Mega, σε μία πολύ δύσκολη εποχή για επιχειρήσεις, μισθωτούς, συνταξιούχους, πήρε ομολογιακό κοινοπρακτικό δάνειο ύψους 98 εκατ. ευρώ. Τα 88 εκατ. ευρώ αφορούσαν παλαιότερα δάνεια και τα υπόλοιπα 10 εκατ. ευρώ ήταν για κεφάλαιο κίνησης. Παρόλ' αυτά συνέχισε σε πορεία με αλλοπρόσαλλες συμπεριφορές των μετόχων του, που φάνηκε και στην Εξεταστική για τα δάνεια των κομμάτων στην Βουλή. Οι ίδιοι είχαν ομολογήσει θέματα διοίκησης, κακοδιαχείρισης. Το Mega είναι ίσως το τελευταίο επεισόδιο σε μία μακρά λίστα κακοδιαχείρισης στα ελληνικά ΜΜΕ», τόνισε ο κ. Κρέτσος, υπενθυμίζοντας τις περιπτώσεις άλλων Μέσων, όπως την «Ελευθεροτυπία», το «Alter» και τον ΔΟΛ.

Ο υφυπουργός κληθείς να σχολιάσει τις αναφορές σε ομοιότητες μεταξύ Mega και ΕΡΤ, είπε ότι «όσοι κάνουν τέτοιους συμψηφισμούς, κάνουν "μαύρη" προπαγάνδα».

«Το "μαύρο" στην ΕΡΤ το έκανε η κυβέρνηση (σ.σ. Σαμαρά) εν μία νυκτί, να στείλει στην απόλυση χιλιάδες εργαζόμενους και να κλείσει την δημόσια ραδιοτηλεόραση. Όσον αφορά το Mega, έχει να κάνει με τους μετόχους του», εξήγησε ο ίδιος, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Στο Κόκκινο.

Πρόσθεσε ότι η Πολιτεία «πρέπει να δει πώς θα διαμορφώσει ένα σχέδιο επαγγελματικής αποκατάστασης των απολυμένων του».

Ο κ. Κρέτσος προανήγγειλε ότι θα προκηρυχθούν δύο τηλεοπτικές άδειες που έμειναν «ορφανές», όπως είπε, από την προηγούμενη διαγωνιστική διαδικασία του ΕΣΡ.

Παραθέτοντας τα κίνητρα ενίσχυσης της οπτικοακουστικής δημιουργίας, ο κ. Κρέτσος σημείωσε ότι «φέτος θα έχουμε 20 νέες σειρές μυθοπλασίας, κάτι που είχαμε να δούμε από τα χρόνια των "παχιών αγελάδων", το 2000».

Tags:
τηλεόραση, τηλεοπτικές άδειες, Mega, ΕΡΤ, Λευτέρης Κρέτσος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK