06:33 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
MEDIA
Λήψη σύντομου url
Από
0 0 0
Βρείτε μας

O υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής ζήτησε από τον διευθύνοντα σύμβουλο και τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ, οι οποίοι είχαν έντονες δημόσιες διαφωνίες, την παραίτησή τους.

Τις παραιτήσεις υψηλόβαθμων μελών της διοίκησης της ΕΡΤ φέρεται να ζήτησε ο ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Λευτέρης Κρέτσος. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το typologies.gr, ο κ. Κρέτσος ζήτησε τις παραιτήσεις του διευθύνοντος  συμβούλου  Β. Κωστόπουλου και του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου Γ. Θαλασσινού.

Τα δύο μέλη του ΔΣ της ΕΡΤ είχαν ανοιχτή κόντρα η οποία είχε γίνει γνωστή μέσω σκληρών επιστολών και δημόσιων δηλώσεων μεταξύ των δύο ανδρών.

Νωρίτερα σήμερα, η ΠΟΕΣΥ εξέδωσε κοινή απόφαση με τις δημοσιογραφικές ενώσεις της χώρας στην οποία καταγγέλει «την τοποθέτηση στη θέση των προϊσταμένων των περιφερειακών σταθμών ΕΡΤ, προσώπων που ουδεμία σχέση έχουν με το επάγγελμα του δημοσιογράφου», από τον από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, Βασίλη Κωστόπουλο.

Οι δημοσιογραφικές ενώσεις τονίζουν ότι αυτή η απόφαση «έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την προσωπική δέσμευση (του κ. Κωστόπουλου) στην οποία είχε προβεί σε συνάντηση με εκπροσώπους των Δημοσιογραφικών Ενώσεων με αφορμή τα προβλήματα λειτουργίας των Περιφερειακών Σταθμών».

«Συγκεκριμένα, η διοίκηση της ΕΡΤ είχε δεσμευτεί για το αυτονόητο, ότι δηλαδή επικεφαλής των ενημερωτικών τομέων θα είναι δημοσιογράφοι. Αντί αυτού με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι ο Δ/νων Σύμβουλος της ΕΡΤ ανέλαβε και τον τομέα της Ενημέρωσης μετά την παραίτηση του εντεταλμένου Συμβούλου Ενημέρωσης κ. Βασίλη Ταλαμάγκα ενώ και στον ορισμό των διευθυντών των περιφερειακών σταθμών η δέσμευση του Δ/ντος συμβούλου ενώπιον των Δημοσιογραφικών Ενώσεων και πάλι δεν τηρήθηκε» αναφέρει η ανακοίνωση που συνυπογράφει η ΠΟΕΣΥ με Ενώσεις Συντακτών όλης της χώρας.

Tags:
παραιτήσεις, ΠΟΕΣΥ, ΕΡΤ, Λευτέρης Κρέτσος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK