03:10 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
MEDIA
Λήψη σύντομου url
Από
0 0 0
Βρείτε μας

Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ θα λάβουν μέρος στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΓΣΕΕ, απεργώντας την ερχόμενη Τρίτη 27 Νοεμβρίου με κύριο αίτημα την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Απεργία σε όλα τα μέσα ενημέρωσης αποφάσισαν τα διοικητικά συμβούλια των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ για την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου.

Τα Διοικητικά Συμβούλια των ενώσεων των εργαζομένων στον χώρο του Τύπου, μεταξύ των οποίων και η ΕΣΗΕΑ, αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 06.00  π.μ. της Τρίτης 27 Νοεμβρίου 2018 έως τις 06.00 π.μ. της  Τετάρτης 28 Νοεμβρίου 2018 σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά, διαδικτυακά), στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ απεργούν ζητώντας μεταξύ άλλων Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, στήριξη των ασφαλιστικών ταμείων, επιστροφή των παράνομων μειώσεων σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας, και σύστημα συλλογικών διαπραγματεύσεων και υποχρέωσης των εργοδοτών για κατάρτιση και υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας χωρίς παρελκυστικές τακτικές.

Tags:
απεργία, ΜΜΕ, ΕΣΗΕΑ, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK