16:21 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Το λογότυπο της ΝΔ

Αίρει το εμπάργκο στην ΕΡΤ η ΝΔ

© Φωτογραφία : Menelaos Myrillas / SOOC
MEDIA
Λήψη σύντομου url
ΕΡΤ
0 0 0

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προχωράει στην άρση του εμπάργκο στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό, το οποίο είχε επιβληθεί στις 18 Σεπτεμβρίου. Ποιοι οι λόγοι της απόφασης.

Την άρση του εμπάργκο στις τηλεοπτικές εκπομπές της ΕΡΤ αίρει — από αύριο, Πέμπτη — η Νέα Δημοκρατία, έπειτα από απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Η απόφαση αυτή προφανώς δεν σχετίζεται με κάποια εντυπωσιακή αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας της δημόσιας τηλεόρασης, η οποία δυστυχώς παραμένει ένας προπαγανδιστικός μηχανισμός της κυβέρνησης παραβιάζοντας ακόμη και στοιχειώδεις κανόνες δεοντολογίας» αναφέρεται στην ανακοίνωση του κόμματος.

Υπενθυμίζεται ότι η αξιωματική αντιπολίτευση προχώρησε στην επιβολή εμπάργκο τον περασμένο Σεπτέμβριο, έπειτα από τις αναφορές δημοσιογράφου της εκπομπής «Δεύτερη Ματιά», ο οποίος παρομοίωσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη με τον Μουσολίνι.

Νέα Δημοκρατία
© Φωτογραφία : Alexandros Michailidis / SOOC

Την προηγούμενη εβδομάδα, η νέα διοίκηση της ΕΡΤ προσκάλεσε στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής τον διευθυντή του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Ζούλα.

Στην άτυπη αυτή συνάντηση, σύμφωνα με τη ΝΔ, η διοίκηση της ΕΡΤ εξέφρασε τον προβληματισμό της για την αντικειμενική δυσκολία που αντιμετωπίζει πλέον η ΕΡΤ, εν όψει και των εκλογών, να καταγράφει όλες τις απόψεις.

Στο πλαίσιο αυτό, ο εκπρόσωπος της «γαλάζιας» παράταξης επεσήμανε, κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης, ότι:

* Ποτέ στο παρελθόν δεν καλούνταν συστηματικά σε δημοσιογραφικές εκπομπές της Δημόσιας Τηλεόρασης μόνοι τους οι υπουργοί και τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος χωρίς κανέναν αντίλογο.

* Ποτέ στο παρελθόν δεν συνέβαινε όλοι οι συμπαρουσιαστές ενημερωτικών εκπομπών να προπαγανδίζουν επί μονίμου βάσης τις κυβερνητικές θέσεις απαξιώνοντας ακόμη και με ειρωνικό τρόπο κάθε αντίθετη άποψη.

* Ποτέ στο παρελθόν δεν φιλοξενούνταν κατ' εξακολούθηση στην ΕΡΤ απαξιωμένα πολιτικά πρόσωπα που ούτε έχουν εκλεγεί στο κοινοβούλιο, ούτε εκπροσωπούν σήμερα κανένα κόμμα, και το μόνο που τους καθιστά τάχα δημοσιογραφικά ενδιαφέροντες είναι η εμμονική κριτική τους όχι στην κυβέρνηση, αλλά στην αξιωματική αντιπολίτευση.

* Ποτέ στο παρελθόν οι ενημερώσεις Τύπου του κυβερνητικού εκπροσώπου δεν μεταδίδονταν ολόκληρες και σε ζωντανή μετάδοση ανεξαρτήτως επικαιρότητας.

* Ποτέ στο παρελθόν, τέλος, στα δελτία ειδήσεων της ΕΡΤ για όλα τα βασικά θέματα της πολιτικής επικαιρότητας δεν εμφανίζονταν κατ' εξακολούθηση μόνον οι συντάκτες που καλύπτουν την κυβέρνηση, και σχεδόν ποτέ οι συντάκτες που καλύπτουν την δραστηριότητα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Η ΝΔ δεν τρέφει την αυταπάτη ότι η ΕΡΤ μπορεί ξαφνικά να μεταβληθεί επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ σε μια πλουραλιστική και σύγχρονη δημόσια ραδιοτηλεόραση που αξίζουν οι πολίτες αυτής της χώρας» υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Και προστίθεται: «Η ΝΔ θέλει να ελπίζει ότι θα γίνουν σεβαστές έστω κάποιες από τις αυτονόητες αυτές αρχές δεοντολογίας και πολυφωνίας. Και με αυτό το δεδομένο η κυβέρνηση καλείται να εκλάβει τη σημερινή απόφαση επιστροφής της ΝΔ στην ΕΡΤ ως μια κίνηση καλής θελήσεως και να συνειδητοποιήσει τη συνταγματική της υποχρέωση η δημόσια τηλεόραση «να εξασφαλίζει την αντικειμενική και με ίσους όρους μετάδοση πληροφοριών και ειδήσεων».

Σχετικά:

Αυτόνομα, χωρίς την Digea εκπέμπει από σήμερα η ΕΡΤ
Ο Γιάννης Σμυρλάκης γενικός διευθυντής ενημέρωσης στην ΕΡΤ
Χάκερ «χτύπησαν» ιστοσελίδα της ΕΡΤ
Παραιτήθηκε από την ΕΡΤ ο Βασίλης Ταλαμάγκας
Tags:
τηλεοπτικός σταθμός, εμπάργκο, ΝΔ, ΕΡΤ, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK